hur man skär metallringar med en guldsmeds såg

Steg 1 – Förbered

Steg 2 – Starta Cut

Steg 3 – Avsluta Cut

Steg 4 – Håll Ring

Om du regelbundet behöver skära upp metall hoppa ringar, bör du överväga att använda sig av en guldsmeds såg. Dessa sågar är utformade för att ha en precisionsslipning som gör att du kan klippa mycket tjocka och mycket fina metallringar. Den mycket noggrann juvelerare såg kan göra några snitt som krävs för att dina ringar, och ger dig en exakt avgångs utan att orsaka sprickor eller skador på den metall som skulle kunna leda till det lidande tidigt trötthet. Du kan använda en guldsmeds att såga någon form av metallring, och genom att använda den, kan du spara en hel del kasseras metall.

Innan du kan göra några nedskärningar i din metallringar, måste du förbereda både dig själv och juvelerare såg för uppgiften framåt. Detta innebär att sätta på skyddsutrustning såsom handskar eller fingerskydd och skyddsglasögon. Du bör också se till att alla lösa kläder tas bort, smycken tas bort, och att du är fri från distraktioner. Du bör då ta juvelerare såg och placera den på en sågbord. Ta ut sågbladen, och ersätta dem med storleken på bladet som du behöver. Metallringar bör skäras med två tänder vidrör metall, så du kommer att behöva räkna ut hur brett isär din sågtänder måste vara. Som en sista pusselbiten beredning, tillsätt lite skärvätska, eller bivax, till ytan av både metallringen och guldsmeds sågklingan.

Stå på sågen, med metallringen hålls i vänster hand. Du bör placera sågbladet i maskinen så att tänderna pekar bort från ramen av sågen. Du bör då placera sågbladet så nära som möjligt ansluta sig i ringen. Håll bladet så vertikalt som möjligt, och sedan dra i handtaget långsamt ner på metallringen. Se till att du helt trycker ned handtaget, så att det tränger metallen.

När handtaget trycks ner, kan du sedan släpper den, flytta ringen runt, och fortsätt att trycka ner handtaget igen. Tänderna kommer bara klippa när handtaget har tryckts ned. Du måste använda långa, långsamma nedskärningar när du sågar genom ringen. Korta, snabba snitt kommer endast att använda en del av sågbladet, vilket gör att bära ut snabbare, och även misslyckas med att få en anständig nedskärning på din ring.

Om du tycker att det är svårt att skära ringen medan du håller det, då kan du välja att använda en kärna, eller ens en trästolpe för att hålla ringen ut. Detta är ett bra sätt att hålla fingrarna säker, men du måste se till att du inte skär genom polen eller spindeln, eftersom detta kan orsaka skador på bladet.