hur man rengör en yttre förgasare

Steg 1 – Ta bort motor

Steg 2 – Ta bort den yttre Förgasare

Steg 3 – Demontera utombordare Förgasare

Steg 4 – Rengöring

Steg 5 – Färdigställande

Den yttre förgasaren är en viktig del av din båt, samt på andra motorer som utsätts för väder och vind. Syftet med det yttre förgasaren är att reglera blandningen av luft och bränsle för att skapa förbränning så att fordonet kommer att köras. Detta gäller för alla förbränningsmotorer, oavsett storlek eller användning. För att hålla motorn igång smidigt du måste se till att den yttre förgasare rengörs regelbundet. En grundlig rengöring innebär demontering av yttre förgasare och rengöring varje bit. Detta är mycket enklare än det låter. Artikeln som följer kommer att visa dig hur man korrekt rengöra förgasaren.

Det enklaste sättet att arbeta med rengöring av yttre förgasaren är genom att ta bort motorn. Detta är oavsett om det är en båt eller annan utrustning. I de flesta fall kan motorn lyftas på baksidan av båten. Vissa kan skruvas ned. Bort några bultar som kan uppstå och sedan ta hjälp av en vän att hjälpa dig att flytta motorn till din arbetsplats om motorn är stor.

Förgasaren är fäst med bultar ned till motorn, men innan den kan tas bort måste man koppla bort flera slangar. Ta bort bränsleledningen från motorn, såväl som en i det yttre förgasaren. Inspektera motorn för eventuella andra ledningar eller anslutningar som leder till förgasaren och koppla bort dem också. Utombords förgasaren är bultad till insugningsröret. Välj rätt spärr och ta bort bultarna. Placera dem åt sidan för framtida bruk och sedan lyfta bort förgasaren.

Förgasaren är enkel att ta isär genom avlägsnande av skruvar, bultar och klämmor som håller ihop bitarna. När du tar isär använda kameran för att ta bilder av varje steg från början till slut. Detta kommer att hjälpa dig oerhört när man sätter ihop det igen. Placera varje bit på en ren trasa. Utombords förgasare kommer också att ha en plugg och sealer. Du kommer att behöva bända bort dem från förgasaren med en skruvmejsel.

Fäst munstycket till renare och börja spraya ner den yttre förgasaren. Se till att du sätter munstycket i alla de små sprickor och hål som du hittar. Låt renare att arbeta i flera minuter och sedan torka och polera varje stycke med en ren trasa. Innan du sätter den yttre förgasare tillbaka tillsammans du kan ersätta kontakten och sealer. Endast göra detta om antingen är slitna eller skadade.

Använda bilderna du tog att sätta förgasaren tillbaka tillsammans. Visa dem i omvänd ordning. När det är tillsammans kan du skruva tillbaka till motorn och sedan återansluta alla slangarna du tog bort. Motorn kan då bytas ut.