hur man rengör en bärbar vattenkylare

Töm vattenkylare

Torka Ut

Diskmedel Rengöring

Ta bort lukten

En bärbar vattenkylare används under idrottsevenemang eller camping resor så att du kan få rent vatten att dricka. Vi räkna ofta att det är bara vatten, så rengöring en bärbar vattenkylare är inte alltid en prioritering. Vatten, även filtrerat vatten, kan vända dåligt över tid. Mögel och mjöldagg kan växa och det kan bli inaktuella. Kylaren ska rengöras efter varje användning. Artikeln nedan visar vad som händer i rengöring en bärbar vattenkylare.

Om den bärbara vattenkylare används ofta, då kommer du troligen tömma ut efter varje användning. Men om du sällan använder det så kan du glömmer att göra detta. Det är viktigt att tömma den portabla vattenkylare efter varje användning. Om du inte gör detta, kan du finna dig själv med mögel eller mögel växer inuti behållaren. Om detta händer dig, inte kasta kylaren bort eftersom det fortfarande kan räddas.

En bärbar vattenkylare är gjord av plast och rengöring är ganska lätt. När du har gjort sig av allt vatten, torka ut insidan med en trasa för att se till att den är helt torr. Detta kommer också att ta bort alla typer av skum som kan ha skapats av stillastående vatten. Vid rengöring av bärbara vattenkylare du alltid vill börja med att det är torrt.

Om det inte finns några spår av mögel eller mögel i kylaren, kan du rengöra den lätt med oljefri diskmedel. Placera några droppar det i kylaren, fylla den med lite varmt vatten och torka sedan ner med en svamp. Om öppningen är för liten för handen, sätta tillbaka locket och skaka behållaren. Öppna kranen och dränera vattnet. Fyll den med varmt vatten när det är tomt och fortsätter dränering och fylla kylaren tills det inte finns några tecken på tvål. Torka den torr med en handduk eller låt den lufttorka.

När vatten är kvar i en behållare under en lång tidsperiod, kan små organismer börja växa som kommer att orsaka mjöldagg, mögel och en distinkt lukt bildas. Efter att vattnet har tagits bort från kylaren, placera några droppar oljefri diskmedel inne i den och sedan fylla den med varmt vatten. Placera den övre på kylaren och sedan skvalpa vattnet runt inuti behållaren. Låt tvålvatten för att stanna i kylaren 30 minuter och sedan tömma den genom kranen. Lägg rent vatten och svamp insidan och tömma den från kranen. Fortsätt med detta tills inga skum kvar och torka sedan insidan torr. Om lukten kvarstår, fyll den med kallt vatten och en kopp vit vinäger. Sätt på locket och skvalpa vattnet runt och låt det sitta i en timme innan du tömmer den genom kranen. Skölj med varmt vatten och en svamp.