hur man rengör din inomhus / utomhus matta

Steg 1 – Dammsugning

Steg 2 – Spot rengöring

Rengöring av stora Mattor

ämnen

En inomhus / utomhus matta eller en all-väder matta är gjord helt av syntetiska fibrer. Denna typ av matta är gjorda för att hålla i våta, utomhusförhållanden, och eftersom det är syntetisk, är det lätt att rengöra och naturligt motstår mögel. Till skillnad från rengöring jute mattor och andra mattor, de syntetiska fibrerna är lätta att rengöra med några hushåll verktyg och en del neutralt rengöringsmedel. Använd tipsen nedan för att hålla din matta ser nya, även efter att ha varit ute i hårt väder.

Även inomhus / utomhus mattor är helt syntetiska och mögel kan inte växa på sina fibrer, kan mögel växa på marken och fukt fångade inuti mattan. För att hålla din alla väder matta ser sitt bästa, bör du regelbundet dammsuga den för att hålla smuts från att landa djupt under fibrerna.

För att rengöra en ny spill, avlägsna överflödigt skräp eller vätska som är på toppen av mattan, och sedan blot området upprepade gånger med en mjuk, torr trasa. Gnugga inte plats.

Om det behövs, använd ett milt rengöringsmedel, vatten och en mjuk borste för att avlägsna eventuella rester som finns kvar. Sedan blot tills det är nästan torrt. Använd en slang till skölj den och låta den torka utomhus.

För borttagning av vin eller en tomatbaserade spill som ketchup, bör du också försiktigt blot fläcken förhindra permanent färgning. Försiktigt bort överflödig fukt, noga med att inte skjuta mer av det i mattan. Använd sedan en vit trasa fuktad med club soda att utplåna fläcken. Den club soda kommer att neutralisera syran i spill och gör det mindre sannolikt att lämna en permanent fläck.

För att rengöra en inomhus / utomhus matta som du har monterat på din veranda eller någon annan halv exponerade området, kan du använda något neutralt rengöringsmedel i förhållandet ca 1/2 ounce till 1 liter vatten. Använd en mjuk borste för rengöring av fläckar och fläckar, och använda en stor tryck kvast för att försiktigt skrubba resten av mattans yta. Använd en slang för att skölja mattan, och sedan använda tryck kvast att driva överflödigt vatten bort.