hur man kan inreda välvda fönster

Steg 1 – draperier

Steg 2 – Persienner

Välvda fönster kan innebära problem för fönster behandlingar. Formen är inte bidrar till draperier, men du kan göra bågen jobbet åt dig.

Du kan förstärka bågen genom att ha en gardinstång på toppen av bågen (använd mörk metall för betoning) och sedan hänga draperier från det. Ha återkoppling vid botten av bågen, där den rätar till den vertikala. Detta drar ögat till bågen.

Du kan också ha gardin staven i botten av bågen med återkoppling nära tröskelnivån. Detta understryker bågen på ett annat sätt och ger i extra ljus på toppen av fönstret. Om du sätter in en bylte som bara berör den övre trim välvda fönster du visa upp kurvan i fönstret, och du kan använda en ren duk för privatlivet.

Persienner erbjuder ett bra alternativ till draperier i välvda fönster. Återigen har du gapet i toppen för att släppa in ljus, men ändå ha integritet med persiennerna stängda. Med tanke på valet av material och bredder för persienner är det lätt att hitta något som passar de välvda fönstren i huset.