hur man kan beräkna spänningen av julbelysningen

Volt, ampere och watt julbelysning

Beräkning av spänning av en Strand of Lights

LED lampor

Julbelysningen använder mycket lite ström. Mini-lampor, små glödlampor, har varit i bruk i många år och en sträng av dem använder ungefär samma effekt som en vanlig glödlampa. LED-lampor blir allt vanligare också, och de använder så mycket som 98% mindre ström än mini-lampor. För att beräkna hur mycket ström som används, är det nödvändigt att veta lite om mätningar och villkor el.

I USA, är standard ström från ett utlopp 120 volt. Traditionellt, en sträng av 48 mini-lampor använder 2,5 volt. 48 gånger 2,5 är lika med 120, och så är det logiskt följer att en enda sträng kommer att motsvara det normala antalet volt från ett utlopp. Nu är det dock vanligt att det finns 50 lampor, som bara innebär spänningen sprida lite tunnare. Var och en använder en liten bit mindre ström och är omärkligt dimmer. Spänningen är som vattentrycket i ett rör, ju mer området är det som krävs för att täcka, desto mindre kommer det att finnas för varje armatur.

Mängden kraft av en elektrisk objekt mäts i watt. Multiplicera watt av varje lampa med antalet lampor på strängen att få den totala effekt som krävs. Dividera den siffran med 120 volt resulterar i den mängd ström, eller ampere, som behövs för belysningen. Ampere är den mängd som strömmar genom röret.

De flesta delarna ska märkas med vad deras spänning är, men under årens lopp, kan taggar lossna eller informationen kan slits bort. När allt kommer omkring, julbelysningen är inte särskilt dyra produkter. Men nu när du har den grundläggande idén om hur el fungerar för julbelysning, kan du använda principerna för beräkning av spänningar på någon strand du kan ha.

Först måste du veta hur många lampor är i strängen. Detta bör vara lätt eftersom de flesta trådar komma i jämna nummer som 50 eller 100. Så om ditt uttag är 120 volt, och du har en sträng av 100 juleljus, allt du behöver göra dela 120 med 100 för att få den ungefärliga spänningen av cirka 1,2. Som vi såg i det tidigare exemplet, är detta inte helt exakt hela tiden, men det kommer definitivt att ge dig en bra utgångspunkt.

Dessa lampor använder så lite ström som oroar den mängd som används är egentligen inte nödvändigt. Emellertid samma princip som ovan gäller.