hur man färga betong

Lägga färg betong har blivit en populär gör det själv-projekt för många husägare. Du kan färga betong med en syrabaserad färg som tränger in i lättbetong. Denna metod fungerar för betong bänkskivor, garage golv, uppfarter, trottoarer och uteplats golv. Det är inte nödvändigt att begränsa sig till en enda färg färgämne vid färgning betong. Försök att använda flera nyanser runt ditt hem för unika och intressanta mönster. Detta är ett projekt som kan slutföras under en helg med lite planering och ansträngning.

Steg 1 – Välj en färg Dye, Undersök betongplatta du vill färga. Du kanske vill färga kudden en enda färg eller du kanske vill färga betongen i ett mönster, Bestäm vilken färg du vill använda och sedan köpa färgen från din lokala hem förbättring återförsäljare,.. Steg 2 – Ta bort Tätningsmedel; Innan du använder färgen, hälla vatten på betongplattan. Om vattenbassänger eller inte absorberas i betongen, så finns det ett tätningsmedel appliceras på betongen. Detta kommer att behöva tas bort med en konkret tätningsmedel strippa och ytan av dynan slipas för att öppna den porösa strukturen av betongen, Steg 3 – Testa Dye,. Testa en liten lapp av betong för att säkerställa att färgen kommer att ta på din betong. Låt färgen torka över natten och kontrollera färgen nästa dag. Undersök djup färg och om det är djupt då färgen kommer att arbeta för ditt projekt,. Om färgen är blek eller är inte djupt, då måste du tömma betongen sealer längre från betongplatta och sand yta betongen. Detta kommer att tillåta färgen att tränga in i betongen. Göra en annan färg test, Steg 4 – Rengör Betong,. Sopa betongen och tillämpa konkreta renare. Skrubba betong helt ren, ta bort damm, skräp och smuts, Steg 5 – Blanda Dye,. Blanda färgen i 5 liters hink. Häll färgkoncentrat i hinken och tillsätt vatten. Detta kommer att späda ut färgämnet till önskad nyans,. Steg 6 – Applicera Dye till Betong; Applicera färgämnet till betongen med pumpspruta. Om du planerar en konstnärlig tillämpning av färgämne i ett mönster med olika färger, då istället för att använda sprutan, använd sedan svampar, en airbrush eller penslar att tillämpa färgen,. Steg 7 – Låt Dye Dry, Låt färgen till torka i minst 24 timmar;. Steg 8 – Applicera försegling, Applicera ett konkret tätningsmedel för att skydda färgen och undvika sprickor eller skador på cement. Med användning av en stor rulle, applicera tätningsmedlet i ett jämnt och konsekvent skikt över betongplattan. För att undvika ränder, applicera tätningsmedlet i överlappande drag, koncentrera i ett område i taget. Så att det torra under 24 till 48 timmar innan det används betongplatta.