hur man bygger Gabion stödmurar

Steg 1 – Ta Mätningar

Steg 2 – Köp Material

Steg 3 – Förbered området

Steg 4 – Placera den första raden Gabioner

Steg 5 – Fyll Gabioner

Steg 6 – Stack Efterföljande rader

Gabion stödmurar är tråd strukturer som liknar i mode till stora korgar. Dessa trådnäten är fyllda med sten och murverk för att bilda stora block. Dessa är idealiska stödmurar eller beklädnader för kanaler. De har också den fördelen att vara höggradigt robust och billig att konstruera och bygga. De är idealiska i stora områden som behöver stödjande. Gabion väggar kan vara av vilken storlek som helst, men de är särskilt användbara för husägare att bidra till att förhindra erosion av sluttningar och foder kulvertar. Även installation gabion stödmurar är tidsödande och arbetsintensiva, det finns inget särskilt komplicerat om det.

Upprätta det område där du kommer att bygga muren. Mäta detta, med hänsyn till bredden och höjden på väggen. Gabion vägg design mjukvara kan också hjälpa dig att utföra denna uppgift. Det kommer att ge dig en bättre uppfattning om den mängd material som du behöver och kan också hjälpa dig att få bättre och mer korrekta resultat.

Köp antalet Gabion korgar som du behöver för jobbet. De finns i många olika storlekar och stilar. Du kan skapa dem själv, men det är mycket mer tidskrävande och en extremt mödosam uppgift. För att göra din egen, kan du använda hönsnät för att skapa en maskor fyllda med stenar. Det är mycket lättare dock att köpa Gabion korgar som redan gjorts. Se till att du har rätt mängd och få en extra 5 procent för att vara säker.

Se till att det område där du ska installera den första raden av Gabion korgar är tillräckligt förberedda. Det bör vara smidig och nivå. För mindre projekt kan du förbereda området med hjälp av en spade och en kratta men för större områden, kanske du vill anställa några mer lämpliga verktyg.

Basen i väggen blir den första raden som du installerar. Knyt varje Gabion korgarna tillsammans med hjälp av ståltråd och linda trådkanter varje korg tillsammans för ytterligare stabilitet. Att skära tråd, använder tunga avbitare och tång att linda tråden runt andra.

Fyll korgarna med rock. Helst är det bäst att använda stenar som köpts speciellt för jobbet. Du kan även använda andra stenar som finns på din mark. Billigare typer av stenar är bra om syftet med väggen är rent funktionell. De stenar som du väljer bör vara något större i genomsnitt än tråd maskor i Gabion korgarna.

Fyll området bakom korgarna med berg och jord. Stapla nya rader av Gabion korgar efter behov. Matcha konturen av backen när du gör detta och knyta varje rad tillsammans med hjälp av kabeln. Innan du fortsätter till nästa avsnitt, fylla den tidigare med stenar.