hur man ändrar centrala vakuumpåsar

Steg 1 – Ta bort locket

Steg 2 – Ta Sigillet

Steg 3 – Ta bort Bag

Steg 4 – Separera Bags

Steg 5 – Skaka tygpåse

Steg 6 – Rengör filter

Steg 7 – Byt ut filter

Steg 8 – Ställ ny påse i tygpåse

Steg 9 – Byt ut Väskor

Steg 10 – Byt ut Seal

Centraldammsugarsystem inte bara göra sig av med problemet med att flytta en dammsugare från rum till rum, de också minska antalet gånger sugarpåsar behöver bytas. Mest centrala vakuumpåsar behöver bara ändras två gånger per år.

Ta bort locket på din centraldammsugare cylinderenhet. Locket kommer förmodligen bara sitta på toppen av cylindern med några fästen – förlitar sig på vikt för att hålla den på plats.

När man tittar in i cylindern kommer du att märka en gummitätning runt toppen av papperspåsen. Dra helt enkelt denna tätning gratis och lägg det åt sidan.

Du bör nu se en tagg eller en slinga som skjuter ut ovanför papperspåsen. Dra denna flik eller slinga och väskan kommer undan. Fliken eller slingan är ansluten till tygpåse som stöder papperspåsen så att du kommer att lyfta båda påsarna. Avlägsna påsarna helt genom att lyfta dem rakt upp och ut ur enheten.

Papperspåsen inuti tygpåse hålls på plats av en elastisk hals viks över den styva ramen i halsen på den tygpåse. Dra försiktigt och samla halsen hos papperspåsen. Knyt det så att du inte har smuts som kommer från påsen när du flyttar den. Lyft papperspåsen i nacken och vid behov, dra ner tygpåse från runt den.

Ta tygpåse utanför och skaka den kraftigt för att avlägsna eventuella lösa dammpartiklar.

Vid botten av den inbyggda vakuumcylinder kommer det att finnas ett antal filter. Ta bort dessa filter tar hand att komma ihåg i vilken ordning de installerades och orientering. Identifiera toppen av filtret genom närvaron eller avsaknaden av ett vävmönster, beroende på märke och modell. Filtren måste helt enkelt skakas och klappade försiktigt rengöras.

Filtren ersätts in i cylindern i omvänd ordning, men på samma sätt upp som de togs bort.

Den nya papperspåsen trycks in i tygpåse och den elastiska halsen dras ned på utsidan av tygpåse att passa under den hårda ram på toppen.

Låt påsarna ramlar in i cylindern och öppna upp papperspåsen för att säkerställa ett bra flöde av luft genom den. Den övre delen av påsarna kommer att vila på en ås i cylindern så att de bara gå in så långt som det är nödvändigt. Se till att fliken eller slinga av tygpåsen lämnas kvar som sticker upp.

Tätningen passar tillbaka runt toppen av påsarna och trycks hem så hårt som möjligt.