hur du inaktiverar en rörelsesensor

Steg 1. Framställning

Steg 2. Koppla Ström

Steg 3. Koppla Sensor

Steg 4. Ta bort komponenter

tips

Inaktivera en rörelsesensor är mycket lätt som standard eftersom olika typer av den här enheten är trådlösa eller batteridrivna. Således allt du behöver göra är att ta bort batteriet för att stänga av larmet. För vissa larm eller summer-baserade system behöver du bara stänga av larmet. Om du vill bli av med din detektor helt, i princip måste du de-konstruera det, ta ut batteriet och kablar, samt några ytterligare delar om det behövs, un-montera kortet från väggen, och återvinner allt. När det gäller trådbundna detektionssystem, om du inte är elektriskt kunniga nog, behöver du professionell hjälp.

Om du behöver inaktivera sensorn bara för att spara energi under dagen (om enheten är glödlampan drivs) du i princip att ställa in enheten antingen i auto eller manuellt läge, beroende på vilken typ av switch du har. Detta kommer inte att störa den vanliga funktionen hos enheten. Om du inte har auto-läge som reglerar dess funktion automatiskt, allt du behöver göra när du vill aktivera enheten igen, är att byta till “på” läge.

När du vill inaktivera rörelsedetektor, antingen tillfälligt eller permanent, se till att du har gamla tidningar, en papperspåse och en skruvmejsel till hands. Om detektorn är monterad högt upp på väggen, behöver du en stege också. Ordna tidningar runt stegen, när det gäller vissa delar av väggen eller larmkortet falla av när de utför din uppgift.

Om rörelsedetektorn har en inbyggd switch “på” och “off”, se till att sätta den i avstängt läge. Många detektorer har “auto” läge samt, men bortse från det nu, behöver du bara från-tillstånd. Vissa detektorer (mestadels ljus-baserade) har också en separat omkopplare, installerad utanför huvudpanelen, och igen, måste du stänga av den. Om enheten är helt batteridriven, med inga tillgängliga switch, är det första steget för att ta bort batterierna. Du kan göra detta genom att ta ut batterierna bort.

Om du har en PIR-sensor installerad i din detektor, och du vill ta bort enheten permanent, efter avlägsnande av batterier som du behöver för att koppla kablar. Rött, svart och gult trådändarna bör tas bort från ingångarna på panelen. Om du har använt en poly-block för att placera sensorn, är nästa steg att deaktivera utgången till neutralläge, vilket kommer att stänga av larmet.

Om enheten är glödlampa används, när du koppla bort batteriet, ta bort glödlampan.

Nu, avmontera enheten genom att ta bort skruvarna. Om du inaktivera rörelsesensor för gott, när du inaktiverar makt och un-montera enheten, sätter panelen och bort batterierna och / eller glödlampa på arrangerade tidningarna på bordet för att avsluta uppgiften. Koppla bort eventuella återstående delarna från panelen, och se till att du placerar alla delar i papperspåsen och förvara den för återvinning.

Om rörelsesensor monteras utanför och det har ett manuellt läge finns, kan du stänga av det genom att helt enkelt justera din enhet till det läget. Detta sätt, du inaktivera enheten att fungera tills natten faller, när det aktiverar automatiskt.