hur du ansluter PEX-rör till en varmvattenberedare

Steg 1 – Stäng av vattenförsörjning

Steg 2 – Anslut Metal Connector till varmvattenberedaren

Steg 3 – Löd Copper Stub till varmvattenberedaren

Steg 4 – Förbered PEX Slangar

Steg 5 – Anslut grenröret till kopparröret

Steg 6 – Anslut PEX Slangar

Tvärbunden polyetylen eller PEX-rör används ofta i strålande värmesystem. Medan andra typer av rör kräver armbågar, kontakter och andra beslag för att slutföra en VVS projekt, kan PEX-rör enklare VVS-installation. PEX-rör är mycket flexibel och lätt att manipulera. Det kan kan krusas och böjde att ge enklare installation. I anslutning PEX slang till en varmvattenberedare, inte göra det direkt. Det rekommenderas att installera en metallkontakt till vattenvärmaren innan du ansluter PEX-rör. Här är hur

Stänga av vattentillförseln först innan du arbetar med anslutningen.

Innan du ansluter PEX-rör till varmvattenberedaren, hitta en lämplig metall-kontakt för att installera på varmvattenberedaren. En koppar stöta ut armbågen och ett kopparrör kommer att göra. Anslut den ena änden av stubben ut armbågen till varmvattenberedaren genom lödning beslaget. Klipp en bit kopparrör tillräckligt för att ansluta stöta ut armbågen till golv. Använd slangen fräs för det här jobbet. Löda anslutningar genom att följa nästa steg.

Rengör kopparrör och varmvattenberedaren montering och applicera lödpasta jämnt på ytorna av skarven. Tänd lödning fackla och värm leden jämnt samtidigt som lod. När det smälta lodet täcker skarven helt, låt den svalna. Lodet kommer att hårdna när den svalnar och tätar förbindelsen mellan varmvattenberedaren och koppar påbörjad. Ansluter kopparröret till den andra änden av koppar stub och tillämpa samma lödningsförfarandet.

För att förbereda PEX-rör, använder en slang fräs för att skära åtminstone en halv tum av PEX att se till att öppningen på slangen skärs kvadrat. Skjut en kopparcrimpring över röret. Sätt i mässing passar i PEX-rör upp till axeln av beslaget. Skjut beslaget tillbaka upp till en 1/8 tum och se till att koppar crimp ringen vilar strax över mässing montering. Ta crimpring verktyg, öppna käftarna och arbeta på crimpring för att säkra kopplingen till PEX-rör.

En mässings grenrör är en valfri installation. Emellertid är det viktigt av flera PEX slanganslutningar. Anslut mässing grenröret till kopparröret och säkra den med en rörtätning. För en enda PEX-rör anslutning, hoppa över detta steg.

Anslut mässing montering på PEX-rör direkt till kopparröret eller mässingsröret. Använd en rörtätning att säkra anslutningen.