hur man bygger en bevingad sadeltak

Steg 2: Bygg ramar

Steg 3: Mount Roof Regel Fackverk

Steg 4: Lay Roofing Base

En sadeltak är den typ som ett barn kan göra på en ritning av ett hus. Denna typ av konstruktion är extremt stark och skjul snö och regn mycket väl. Det finns ett antal varianter på den grundläggande designen av sadeltak. En av dessa är den bevingade sadeltak. I denna typ av tak konstruktion, taket balkar eller bjälklag, sträcka sig utanför sidorna av huset, vilket skapar den klassiska överhängande takfoten stil tydligt i så många av husen i det här landet. Nedan hittar du en kort lista över steg som beskriver hur man bygger en sadeltak.

Steg 1 – Mät

Carpenters har en favorit talesätt: Mät två gånger för att klippa en gång. För att göra detta, måste du dra taket sett från sidan. Du kommer också att behöva besluta om en lutning för taket. När du har beslutat om vinkeln på taket, annars känd som lutningen, mäta basen av ditt tak triangel genom att mäta från en vägg till den motsatta väggen på huset. Klipp denna längd på mitten och du har din mittpunkt. Rita en linje vinkelrät mot basen och förlänga den. Från kanterna av basen, förlänga en linje till den vinkelräta mittpunkten raden med taket vinkel du beslutats.

Nu kan du använda Pythagoras sats från geometri klass för att bestämma dina längder, om du dras din triangel skalenligt. Enligt Pythagorus

I detta, en är basen, b är den vinkelräta linjen och c är taklinjen. När du har beräknat längd c, tillsätt önskad längd för “vingar” på båda sidor, men kom ihåg den ursprungliga mätningen, eftersom det är där taket regel kommer att möta den yttre väggen.

Nu när du vet att din triangel dimensioner, är det dags att bygga ramreglar. Dessa ramar kommer att vara samma dimensioner som beräknats ovan, med sluttande tak som sträcker önskad längd efter utgången av triangeln bas. Du kommer att behöva en ram för varannan fötter taklängder i de flesta länder. Mät och kapa dina baser, upprätt stöd och bjälklag och montera dem i enlighet med lokala byggnormer.

När du har alla ramar, eller fackverk byggs, är det dags att mäta mellan reglar avståndet mellan 2 fot (eller vad lokal kod dikterar). När du mäter längs djupet av taklinjen, markera (lokal kod specifikation eller) varannan fot. Detta kommer att vara där takstolar fäster vid väggarna. När du har dem alla utstakad, är det dags att höja taket. Montera takstolarna per kod tills alla är på plats.

När takstolar är upp, är det dags att lägga grunden för din takmaterial. Basen är ¾-tums brandklassad plywood i de flesta områden. Återigen, se till lokala byggnormer. Täcka hela taket, inklusive den bevingade överhäng. När plywood läggs och säkras ordentligt, kommer det vara dags för applicering av vattenbarriären underlaget och takmaterial.

Artikeln ovan listade fyra steg för att bygga en bevingad sadeltak. Observera att byggnormer varierar beroende på språk. Innan det här projektet, bör du kontakta din lokala byggnormer.