hur man bullnose marmor

Steg 1 – Förberedelser för att arbeta

Steg två – Mätning

Steg 2 – Slipning Edge

Steg 3 – Utjämning Edge

Om du ogillar utseendet på rät vinkel på ditt kök räknare, kan lära sig att bullnose marmor vara en mycket användbar färdighet. Men för att framgångsrikt bullnose marmor behöver du tillgång till flera specialiserade slipverktyg, som kan vara dyrare än att bara hyra en professionell. Men om du har tillgång till dessa verktyg redan, eller så kan låna dem eller hyra dem billigt, det finns ingen anledning att du inte kan bullnose din egen marmor.

Det första du måste göra innan du börjar slipa din marmor är att välja var att göra det. Om du gör detta innan marmor installeras i köket, kan detta vara svårt. I denna situation, måste du hitta ett stort område med en plan, stadig yta som kan användas för att stödja en hel del vikt på ett tillförlitligt sätt. En arbetsbordet kommer att fungera alldeles utmärkt för detta, liksom flera bockar inrättades en rad.

Om marmor redan är installerad i ditt kök, är processen enklare, eftersom ditt beslut har gjorts för dig. Du bör dock fortfarande stänga dörrar och försegla dem för att undvika spridning av damm runt. Dessutom, om du arbetar inuti, bör du lägga ner draperier att göra rensningen enklare.

Oavsett var du arbetar, bör du öppna fönster för att minimera mängden damm i luften.

För att effektivt bullnose din marmor, måste du mäta det första. De särskilda mått du tar beror på om du föredrar en liten eller gradvis kurva.

Till att börja mäta ett avstånd från kanten av marmor som du planerar att bullnose. Använda ett större avstånd för en mjukare kurva, och ett mindre avstånd för en skarpare en. Gör detta på flera punkter och sedan använda din måttband och maskeringstejp för att markera en linje parallell med kanten på det avstånd som du har valt.

Under den tid du spenderar slipning marmor i den form du vill ha det, kommer det att finnas en hel del damm och partiklar i luften. På grund av detta är det viktigt att du skyddar dig ordentligt. Se till att du bär din skyddskläder för detta steg.

Börja med att gå över kanten på din marmor med diamantslipskiva. Använd maskeringstejpen du lägger ner tidigare som en guide. Försök att slipa jämnt snarare än att försöka ta bort en stor del av marmor på en gång, och flytta slipskivan stadigt från ena änden av kanten till den andra. När du har gjort detta många gånger, bör den form du vill börja ta form.

När formen är synlig, använd din slipskivor för att jämna och förfina det. Börja med din grövsta skiva, och gå över det arbete ni har gjort redan. Mellan slip bort pulver med en fuktig trasa. Avsluta med en 3500 grit skiva.