hur man väljer det bästa materialet för en utomhus lekplats

Steg 1 – Testa Strö

Steg 2 – Välja Strö

Steg 3 – Installera Strö

En lekplatsen kräver viss lämpligt material som ytskydd att hindra barn från att skada sig själva om de faller. I äldre tider var det bara ett alternativ för sådant material och det var flis lekplats kompost. Men nu finns det också en gummi alternativ. Både flis och gummi kompost typer är säkra för barn och om du gillar DIY projekt, kan du installera lekplatsen kompost själv.

Tänk på att många föreningar och organisationer behöver testa material innan de kan certifieras det som lekplats kompost. Dessa atteste föreningar inkluderar Americans with Disabilities Act, Canadian Standards Association, USA Consumer Product Safety Commission och American Society for Testing and Materials.

Yrkesverksamma personer inom dessa organisationer testa materialet för att se om det är lämpligt att nås med rullstol. Om du vill ha en utomhus hem lekplats som inte kräver handikappade tillgång, bör man koncentrera sig på grundläggande säkerhet. Du bör ha i åtanke att när CPSC (US Consumer Product Safety Commission) testar kompost och certifierar det så säker, använder de inte färgämnen eller andra kemikalier.

Om du vill installera kompost för ditt hem lekplatsen, se till att du inte väljer standardflisträdgårdsarbete kompost eftersom det oftast färgade som en del av tillverkningsprocessen. Du kommer att behöva köpa en speciell typ av kompost eller du kan även göra lekplatsen kompost själv.

Om du vill göra din egen kompost med träflis, hitta en gammal julgran och skära ner till flis. Se till att storleken på flisen varierar mellan 1/2 och ¾ tum.

Å andra sidan, har gummi kompost betydande fördelar jämfört med fliskompostmaterial. Det kräver inte så mycket underhåll som träflis kompost och det är sannolikt att pågå mycket längre. Du måste också komma ihåg att, gummi kompost i de flesta fall, består vanligen av återvunnet däckgummi. Kom ihåg att även om gummi kompost är dyrare än flis kompost, kan du fortfarande spara pengar på grund av det faktum att gummi kompost inte bryts ned med tiden genom.

Installationsprocessen är densamma för både gummi och flis kompost. Du kommer att behöva gräva upp marken för installation av kompost. CPSC säger att det är bättre att installera 9 inches av lekplats kompost för varje 10 fot struktur höjd. Lägg kompost till en extra 25 procent av det rekommenderade djupet eftersom tiden kan leda till nedbrytning och komprimering av din lekplats kompost. Av denna anledning, installera om 11 till 12 inches av kompost om du har en struktur i lekplats som är 10 fot hög. Lämna ett utrymme som mäter cirka 5 fot på alla kanterna på lekplatsutrustning. Om du vill kan du täcka området med en barriär trasa för att bromsa nedbrytningsprocessen och för att hålla oönskade ogräs borta från lekplatsen.