hur man skär skiffer golvplattor

Verktyg och material som behövs

Steg 1 – veta hur många plattor som behövs

Steg 2 – Prep hela arbetsområdet

Steg 3 – Don Safety Gear

Steg 4 – Bekanta dig med rätt sätt att minska Tile

Steg 5 – Märk Tiles

Steg 6 – börja skära

Skär skiffer golvplattor är en relativt enkel uppgift. Den som har en knack för DIY jobb kan lätt gå om att skära dessa typer av plattor. Detta beror på att en skiffer kakel är en naturlig sten som skapas av härdat lera. Skifferplattor kan komma i olika tjocklekar, men oavsett tjockleken på en skiffer kakel, skär det är inte ett problem så länge du har rätt material. Att ha en allmän uppfattning om hur man skär kakel också hjälper.

Här är några enkla steg för att skära en skiffergolv kakel

Skiffer golvplattor

Måttband

våt såg

Penna

Säkerhetsglasögon

Handskar

Mask

gamla tidningar

mattor

moppar

Få måttband och mäta golvyta på utrymmet där plattorna ska installeras. Detta kommer att hjälpa dig att bestämma storlek och antal plattor behövs för att täcka hela området. Du kan börja mäta från mitten av rummet på väggen eller på kanten av rummet där plattorna kommer att gå.

Fastställa gamla tidningar på det område där du planerar att skära plattorna. Tidningarna kommer att se till att alla röra som kan bli följden av kakel kapning lätt rensas ut. Se till att din utsedda arbetsplats är nära ett tillgängligt eluttag. Du kommer att använda en kraftkälla för att koppla din våta såg senare.

Skyddsglasögon, handskar och mask för skydd. Du bör alltid bära skyddsutrustning när man gör någon typ av byggnadsarbete. Eftersom du kommer att skära med en såg, se till att handskarna du bär är tjock men bekväma. Glasögon hjälper till att skydda dina ögon från eventuellt skräp som kan bli följden av att skära plattorna.

Anslut den våta såg in och se om det fungerar. Ta reserv bitar av kakel och öva skära dem med den våta sågen innan du skär faktiska plattor som du planerar att passa på golvet. Om du har någon erfarenhet med en våt såg eller någon form av såg, be en vän att lära dig med grunderna. Använd långsam, stadig slag med sågen för säkerhet och precision.

Märk baksidan av plattorna med hjälp av en penna för att ange vilka plattor gå där. Du kan också rita linjer på baksidan av plattorna som en indikator på var du kommer att behöva skära.

Börja skära plattorna en efter en efter de märken du har gjort tidigare i steg 5. Var extra försiktig vid sågning för att undvika skador. Den våta såg kanske spiller vatten, och därför se till att du har mattor och moppar för att städa upp röran senare.

Vid skärning skiffer plattor, är det bäst att använda en våt såg med en förinstallerad bord för brickor för att passa in. Om en våt såg inte är tillgänglig, kan andra typer av sågen användas. Var noga med att inte använda bågfil, men eftersom detta inte kommer att hjälpa dig att få precis att helt lägga klinker på golvet.