hur man skär i dörrposter med en underskuren såg

Steg 1 – markera det område som ska klippas

Steg 2 – Placera Blade innan Cutting och justera höjden på Saw

Steg 3 – börjar såga genom att trycka på avtryckaren

Steg 4 – Kontrollera om Cut Passar

En av de viktigaste och mest effektiva verktyget till sin konstruktion och träbearbetning är den underskurna sågen. Att vara en upp och ner cirkelsåg, det faktiskt tjänar flera syften. Men kanske den viktigaste användningen av underskärningen sågen är styckning av golv eller trimma jamb av en dörr så att den passar in i den befintliga golv. Trimning sker ofta i olika fall, inklusive tillfällen då mattor används för att ersätta den fasta golv. Även om de flesta människor kan uppfatta skära enligt dörrposter med en underskärning såg svårt denna uppgift kan dock göras av någon annan vanlig vuxen. Här är några steg du kan följa för att åstadkomma detta.

Området identifieras såväl som storleken på dörrkarmen som skall avlägsnas. Gör detta genom att placera en bit av golv på ena sidan av dörrkarmen och kör en penna ovanpå golvet för att lämna ett märke på dörrkarmen. Detta är mycket viktigt så att den exakta placeringen av bladet och snittet ska göras kommer att vara kongruenta. Detta kommer också att spara tid och ansträngning för dem som kommer att göra snittet. Bortsett från precision, kommer det också att säkerställa att endast den del som måste avlägsnas kommer att tas bort och att ingen extra bit av dörrkarmen kommer att utrotas. Följaktligen skulle det inte finnas något behov av att rätta skär misstag ska det första snittet gjort var för liten eller värre om snittet gjort var för stor.

Baserat på märket på dörrkarmen, kan du nu placera skärningen sågen på golvet, men med dess blad mot markeringen på dörrkarmen. Om ståhöjd på bladet är för låg eller för hög, bör du justera bladet så att det kommer att passa lämplig höjd före skärning.

När höjden på bladet och markeringen på dörrkarmen kompletterar varandra, kan du nu trycka sågens avtryckaren. Därför börjar du snurra bladet längs blyertslinjen och börja skära genom den del av dörrkarmen som kommer att tas bort. Gör detta tills du har skär genom hela blyertslinjen längd.

När avsluta med kapning, kan du nu kontrollera snittet gjort om det passar nu med önskad höjd. Detta kan göras genom att låta en bit av golv trä för att glida under det område där snitt på dörrkarmen gjordes. Om golv trä glider genom utrymmet under dörrkarmen, sedan snittet gjort var perfekt. Men om golv trä inte glida genom, rekommenderas att höjden av underskärningen sågen höjas till cirka 1/32 inches högre än den tidigare höjden användes under första snittet. När detta är gjort, kontrollera igen genom att skjuta samma golv trä under det nya snittet görs.