hur man skapar en Dry Creek säng

Steg 1 – Planera Flow

Steg 2 – Bestäm bredd och djup

Steg 3 – Gräv diket

Steg 4 – Fastställa landskapet tyg

Steg 5 – Fäst Rocks i Place

Steg 6 – Lägg några naturliga funktioner

Steg 7 – överväga att installera en bro

ämnen

Som pedagog och professionell frilansande skribent, har Laurie Bloomfield en magisterexamen i språkutbildning. Hennes publikation portfölj innehåller hundratals artiklar om olika ämnen inklusive hem förbättring, gör det själv-projekt och landskapsarkitektur, liksom finansiering, föräldraskap och utbildning. Hon ger högkvalitativa artiklar som sträcker sig från traditionella till samtida ämnen i både tryckta och digitala format.

Har din fastighet har ett område där överflödigt vatten samlar att orsaka problem dränering och erosionsproblem i ditt landskap? Du kan lösa detta problem genom att skapa en Dry Creek säng i din trädgård. Inte bara kommer den här funktionen att öka dräneringen på din fastighet, men det kommer att göra din landskaps mer attraktiv också.

Börja med att planera där du vill att din nya Dry Creek säng att ligga på din fastighet. Använd landskap färg för att dra ut loppet av bäcken på gården. Beskriva där du vill att den ska börja, hur långt du vill att det ska flyta, och där du vill att det ska sluta. Överväga att böja flödet av din Dry Creek säng runt stenblock och växter. Genom att ansluta din nya säng till dessa funktioner, kommer din dessutom verkar mer naturligt. (Se till att flödet av din bäck säng inte kommer att flytta vatten på din nästas egendom.) Välj en slutpunkt som fungerar bäst för din landskapsarkitektur. Om din lokala stadgar tillåter, överväga att ha vattnet rinna ut på gatan i närheten av ditt hem – men se till att tala med din lokala bylaw representant innan du planerar att flytta vattnet på vägen.

När du har bestämt flödet av din bäck, kommer du också att behöva etablera djup och bredd. Generellt sett de flesta torra sängar är ungefär dubbelt så bred som de är djupt. Till exempel kan din funktion vara omkring fyra fot bred och två fot djup.

När du har slutfört alla planering, kan du börja gräva processen. Denna del är ganska lätt om din jord är inte full av rötter och stenar. Om din jord gör innehåller en hel del stenar och rötter, kommer arbetet med att gräva diket vara svårare. (Fråga en vän eller familjemedlem att hjälpa dig för att minska den tid och energi som går åt på denna del av projektet.) Använd din spade att gräva upp det område som du markerat med ditt landskap färg. När du tar bort jorden, stapla det längs sidorna av ån sängen. Detta gör att du kan sänka inre och öka sidorna av sängen samtidigt. Använd en packnings verktyg för att packa ner staplade marken när du är klar gräva. (Denna typ av utrustning som inte är normalt återfinns i en husägare arbete skjul eller garage, och i de flesta fall kommer du att behöva hyra denna utrustning. Besök din lokala biluthyraren och tala med en representant om att hyra ett packningsverktyg.)

Efter Dry Creek dike är klar, lägg din landskapet tyg under sängen, som kommer att hålla ogräs från att växa genom din bäck säng. Se till att tyget täcker också jorden längs sidorna av diket. Använd trädgård häftklamrar för att säkra tyget på plats.

Om du installerar Dry Creek säng för att förbättra dräneringen på branta backar i din trädgård, använda murbruk för att säkra större stenar längs diket. Dessa bergarter kommer att bilda en kanal och gör det lättare för överskottsvattnet på din egendom för att rinna av. (Läs instruktionerna som tillhandahålls av murbruk tillverkaren om bearbetningen av materialet.) Förbered murbruk i skottkärra. Detta gör det möjligt för dig att enkelt flytta murbruk längs med diket du har byggt. Applicera murbruk till små delar av landskaps tyget vid ungefär två inches tjock. Ställ dina stenar på murbruk och tryck dem på plats. Fortsätt tills du har säkrat alla stenarna du vill längs din säng. Var noga med att välja stenar av varierande storlekar och former för att lägga sort din landskapsarkitektur. Placera några mindre stenar längs mitten av diket. Vattnet kommer att röra sig över klipporna skapar ett naturligt flöde längs bäcken sängen. Slutligen täcker botten av diket med en halv tum av ärter grus. Gruset kommer att upprätthålla strukturen av ån i händelse av stora mängder av utfällning.

Piffa upp din Dry Creek säng med några naturliga bitar. Växter kan göra skarp kanter längs din dike verkar smidigare. Välj växter som kommer att passa in i din landskapsplan och frodas i din trädgård. Att få råd om de bästa plantorna för din Dry Creek funktionen besöka din lokala plantskola och tala med en landskaps professionell om dina planer.

Tillsatsen av en liten bro kan lägga karaktär till den nya landskapselement. Använd stenar för att bygga ett stöd på båda sidor av diket och sedan ansluta stöden med stenlagda sten. Fäst den stenlagda på plats med murbruk. Detta kommer att förhindra bryggan från att falla isär på grund av tining och frysning.