hur man rengör vinyl soffit ventiler

Steg 1 – Konfigurera Ladder

Steg 2 – Konfigurera Kompressor

Steg 3 – rensa ut bjälklaget Vent

Det är ganska lätt att rengöra soffit ventiler, och det är en nödvändig börda att upprätthålla ditt hus och vinden. Ohämmad och kontinuerlig ventilation kan resultera i skräp anhopning och kan följaktligen täppa till systemet och hindra flödet av luft. Rensa ventilerna en gång eller två gånger om året är nödvändig för luftflödet för att flytta effektivt. Det är en snabb och enkel uppgift med nästan inga kostnader.

Innan du börjar jobbet, hitta någon att hjälpa dig genom att hålla stegen när du blåser ut skräp från ventilen. Välj stegen noga så att dess längd är lämplig för jobbet. Nästa sak du behöver göra är att ställa upp för stegen på ett sådant sätt att det skulle vara lätt för dig att klättra upp. Stegen bör inrättas nära ventilationsöppnings och helst nära ett stöd för att garantera din säkerhet och eliminera risken för att falla. Kom ihåg att bära handskar och en mask så att skräp och damm inte kommer att skada dig.

Var extra försiktig när du kopplar in luftkompressorn, och se till att det område där den är inställd är helt torr. Ställ in den på normal till hög innan du slår på den. Lufttrycket kommer att vara stark, så clench slangen tätt. Inte sätta handen mot fläkthålet av slangen, eftersom det kan skada maskinen eller skada dig. Slangen bör jämnas ordentligt, parallellt med ventilen, så att lufttrycket från kompressorn kommer att blåsa bort skräp på rätt sätt.

Försök inte att suga smuts och skräp ut med ett vakuum. Om du inte kan få tag på en kompressor, kommer en lövblåsare fungerar nästan lika bra.

Bjälklaget ventilations måste rengöras ordentligt för att ta bort alla skräp och smuts som hindrar ordentlig ventilation. Detta är inte en engångs jobb heller. Regelbundet underhåll är mycket viktigt att hålla bjälklaget ventilen fungerar.