hur man rengör slam från en bärbar luftkonditionering

Steg 1: Placera portabel luftkonditionering på en hård yta

Steg 2: Ta bort huslocket

Steg 3: Placera Bleach i dräneringsbrickan

Steg 4: Rengör dräneringsbrickan

Steg 5: locket på

En bärbar luftkonditioneringen är lätt att flytta från rum till rum. De kan vara en praktisk del av utrustningen för att ha för en husägare i behov av kallare förhållanden i ett särskilt rum utan att behöva installera en fönsterenhet eller köpa en dyr central luftsystem.

Från tid till annan slam och andra partiklar kommer att samlas i dräneringsbrickan placerad inuti den bärbara luftkonditioneringen. För att rengöra maskinen, här är några steg för dig att följa.

Ta den bärbara luftkonditioneringsapparater enhet och placera den på en hård, fast yta. Det bästa yta att placera enheten på antingen en trä eller en betongyta. Placera aldrig ytan på marken eller gräs, eftersom det bara kommer att tillåta ytterligare smuts och skräp att komma in i luftkonditioneringen.

För att få tillgång till dräneringsbrickan, vanligtvis ligger nära spolarna inuti portabla luftkonditioneringsapparater, ta bort huslocket med hjälp av en skruvmejsel. Placera locket åt sidan, med skruvar som du tar bort, för att hålla dem från att gå vilse.

Placera ungefär en kopp blekmedel inuti dräneringsbrickan och låt det att sitta på toppen av slammet bygga upp mellan 5 till 10 minuter. När detta är gjort, använd en trädgårdsslang för att spruta insidan av den bärbara luftkonditioneringen. Använda ett spraymunstycke och applicera ett medium tryck när sköljning av insidan av enheten. Låt luftkonditioneringen att torka helt.

Att bära latexhandskar använder svampen för att rengöra dräneringsbrickan och ta bort eventuella återstående slamrester inuti enheten. Placera en kopp blekmedel i dräneringsbrickan och åter låta sitta i fem till tio minuter. Tvätta enheten med vatten och låt det sitta tills det torkar.

Efter den bärbara luftkonditioneringen får torka, placera huset tillbaka locket på enheten och skruva ihop. Ta av luftkonditioneringen tillbaka inuti och anslut den till ett vägguttag för att testa den operation.

Processen för rengöring slam och annat skräp i en bärbar luftkonditionering bör göras minst en gång per år eller varje gång du märker en ansamling av slam.