hur man rengör koppar med aceton

Steg 1 – Framställning

Steg 2 – Gnid Aceton på det drabbade området

Steg 3 – Doppa koppar Ware i aceton

Steg 4 – Polska koppar

Det finns en metod för att rengöra koppar som säkert kommer att vara effektivt om andra metoder visar sig vara ineffektiva. Ibland, koppar fläckar är mycket svåra att avlägsna med hjälp av traditionella metoder, såsom med användning av ketchup, vinäger eller salt. För svårt att rengöra kopparfläckar, med användning av aceton rekommenderas. Aceton används vanligen som en komponent för nagellack borttagningsmedel. Emellertid är dess användning inte begränsad. Det kan också fungera som en fläckborttagningsprodukt för metaller. Här är hur man rengör koppar med aceton.

Se till att arbetsområdet inte har några plast. Aceton är känt för att lösa upp vissa typer av plaster. Vid rengöring kopparmaterial som innehåller en del plast, ta bort plasten om möjligt eller använda en maskeringstejp för att täcka plast. Skydda händerna med gummihandskar innan du använder aceton på det drabbade området. Öppna fönstren eller dörr för god luftcirkulation. Ångorna aceton kan irritera näshålan så kontrollera om det finns tillräckligt med ventilation i rummet.

Ta en bomullstuss, en trasa eller trasa och placera en liberal mängd aceton på det. Använd den för att gnugga koppar fläckar från ytor av metallen. Aceton löser någon fläck eller oxiderad rest för att avslöja en slät och glansig yta. Gnugga inte koppar i en slumpmässig riktning. Torka likformigt alternerande från vänster till höger eller i en uppåt och nedåt rörelse. Det är viktigt att tillämpa lätt tryck när gnugga kopparn. Så snart fläcken avlägsnas, sluta att gnugga.

För att ta bort fläckar från svåråtkomliga områden i en koppar ware, är det bäst att doppa hela materialet i lösningsmedlet. Först av allt, tvätta koppar i porslin med vatten och tvål för att ta bort eventuellt skräp. Häll aceton i en behållare tillräckligt för att dränka koppar ware helt. Använd inte en plastbehållare eftersom det kan lösas upp. En glasbehållare är bäst eftersom det gör koppar ware synlig från utsidan. Placera hela koppar produkten i lösningsmedlet och lämna den där i en timme eller två. Lämna det för en längre tid om fläcken är svårare att ta bort. Ta bort kopparmaterialet från behållaren och tvätta den med rent vatten och tvål.

Efter rengöring av koppar med vatten och tvål, använd en ren trasa för att polera ytan av metallen tills en glansig yta avslöjas. Se till att inte för mycket tryck på metallen eftersom det är mycket mjuk i jämförelse med andra typer av metall. Efteråt, tvätta trasa eller trasor som används med vatten och rengöringsmedel för att ta bort alla spår av aceton vänster.