hur man rengör ett biljardbord

Rengöring dyr biljardbord tyg ger livslängden. Partiklar kvar på ytan av biljardbord kan störa kulorna rullar över spelområdet. Krita bygga upp, ludd, damm och smuts är alla saker som kan skada tyget på bordet om de inte avlägsnas.

Biljardbord är gjorda av trä och toppad med skiffer som är täckt av tyg. Tyget kallas filt och är en blandning av ull och nylon. Olika kvaliteter av filt är tillgängliga för ett biljardbord. Det finns tyg turnering klass för tillfällig användning eller teflonbelagd väv för att motstå fläckar. Tyg med större ullinnehållet är starkare på grund av tätare väv. Dessutom tenderar en högre kvalitet tyg för att ha mindre noppor. Pilling händer när nylonfibrerna nysta på grund av friktion mot tyget. De lösa fibrerna blir bollar på tyget. Filt för biljardbord finns i många färger. Den vanligaste färgen är grön men biljardbord kände kan också vara blå, röd, grå, brun eller svart.

Det är inte bara viktigt att rengöra filten på bordet, men ledtrådar och bollar behöver också underhåll. Kontrollera spetsarna på ledtrådar för att se om de är lösa och korrekt limmas. Eventuella ojämnheter på kö kan riva biljardbord kände. Regelbundet tvätta biljardbord bollar för att befria dem från smuts. För att rengöra bollarna använda vatten och en mild tvål.

Torka sidorna och ben biljardbord med möbelpolish.

Använda biljard borsten sopa filten med början i mitten. Borsta damm och smuts i den närmaste fickan.

Dammsuga filten med användning av en stoppning fastsättning. Var noga med att få utrymmet mellan stötfångaren och bordsytan där smuts kan ansamlas. Placera sugslangen i fickorna för att få all smuts borstas bort av filten.

Applicera ett tyg rengöringsmedel som är framtagen för användning på biljardbord kände. Följ anvisningarna på tyget renare etikett. I allmänhet är tyget renare kvar på filten i ungefär en minut och sedan torkas av med hushållspapper. Tyget kommer att vara torr efter rengöring.

När du inte spelar pool tabellen ska täckas för att minska mängden damm som faller på filten.