hur man rengör en skum luftfilter

Steg 1: Konfigurera

Steg 2: Blötläggning

Steg 3: Rengöring

Steg 4: Olja

Steg 5: Färdigställande

Har du ett smutsigt skum luftfilter? Om du gör, bör du överväga att rengöra det själv. Rengöring en skum luftfilter är enkel nog att vem som helst kan göra det med hjälp av enkla leveranser. På grund av detta, finns det ingen anledning att förlita sig på en professionell om du vill ha en ren skum luftfilter. Om du väljer att göra din egen städning, bör följande vara tillräckligt för att hjälpa dig att räkna ut vad du behöver och hur du kommer igång.

Först, pop öppna motorhuven på bilen. Din luftfiltret vara på antingen höger eller vänster sida, med en slang ansluter den till motorn. Släpp flikarna som håller locket på plats, ta bort den och ta ut din luftfiltret.

Nästa, värma upp lite vatten. Du bör värma tillräckligt med vatten för att fylla hinken som du ska använda. När vattnet värms upp, lägga den i hinken och blanda i tvättmedel val. Du är nu redo att börja.

Nu när du är inställd, kan du rengöra din skum luftfilter. Först, ta din smutsigt luftfilter av skumplast och placera den i hink med varmt vatten och diskmedel. Du bör kunna dränka det helt – om du inte kan, du behöver en större hink eller mer varmvatten. Låt det smutsiga skum luftfilter blöt i några minuter innan du fortsätter. När du har din smutsiga skum luftfilter nedsänkt helt kan du starta processen med att ta bort smuts, skräp och olja som har samlats.

Linda plastpåse runt handen så att den är täckt och din hand förblir torr. Sedan når i hinken och pressa luftfiltret. Detta tar bort allt som inte bör vara i din skum luftfilter. Gör detta tills skum luftfilter är så rena som det kommer att få. Du bör räkna med att detta tar bara några minuter, men det kan ta mer eller mindre tid.

När skum luftfilter är ren, måste du lägga till en ny olja till den. Sätt skum luftfilter inuti plastpåse och häll i lite nya filterolja. Detta steg är viktigt för din bilens prestanda, så var försiktig. Om skum luftfilter hamnar med för mycket olja i den, kan oljan råkar arbeta sig i bilens motor. Men om det finns för lite, kommer din luftfilter utföra sitt jobb dåligt och låta främmande partiklar i bilens motor.

När påsen har gott om olja inuti, och oljan har helt dränkts luftfiltret ska du pressa ut det mesta av oljan genom att klämma på utsidan av påsen. Att göra detta tar bort överflödig olja samtidigt som oljan till fullo arbeta sig igenom luftfiltret.

Nu när luftfiltret är rent och har ny olja, kan du helt enkelt lägga tillbaka där du fick den från början.