hur man rengör en husbil canopy

Steg 1 – Ta bort löst skräp

Steg 2 – Ta bort fläckar

Steg 3 – Torkning

Steg 4 – Underhåll

Oavsett om din husbil canopy är gjord av vinyl eller vävda akryl kommer det att behöva rengöras någon gång oavsett hur det lagras. Vädret är den vanligaste orsaken till uppbyggnaden av svampen, smuts och skräp på din markis som kan vara skadligt för din hälsa genom inandning och orsaka skador gör regelbunden och ordentlig rengöring är ett måste.

Borsta bort smuts och damm från trädkronorna medan det är torrt att få igång processen. Placera trappstege på en plats där du kan arbeta i en liten del bekvämt (ca 3 fot) eftersom markiser projekt från husbil på ett sätt som kan göra det svårt att nå hela ytan på en gång.

Använd en snärta, svepande rörelse för att avlägsna lösa partiklar från tyget för att undvika att friktion som kan leda till hål. Din pensel bör också vara tillräckligt starka för att agitera skräp men bör inte vara tillräckligt hårt för att orsaka skada.

När alla skräp har lossna och tas bort, är det dags att börja ta bort fläckar. Det är viktigt att välja en renare som är säker att använda på just din markis yta för att undvika försvagning av tyget den är gjord av och skada på hårdvaran stödjer det.

Ta renare du valt och tillämpa den på ytan enligt anvisningar från instruktionerna. Sedan använder en spray slang för att tvätta bort den renare, fortsätter att arbeta på 3 fot avsnitt åt gången. Var noga med att ta bort alla renare för att förhindra det från att äta bort på tyget. Återigen bör renare du har valt lista alla säkerhetsåtgärder som måste vidtas för bästa resultat.

Använd aldrig blekmedel för att rengöra din canopy såvida du inte har något emot blekning. Dessutom aldrig använda en högtryckstvätt i stället för en spray slang. Högtryckstvätt bär en enorm mängd kraft som skulle kunna förvränga tyget av tältet. En sprutslangen kan kräva mer arbetskraft, men det kommer att spara huvudvärk av att behöva få en ersättare tidigare än ville.

När du har tagit bort alla fläckar, låt kapellet helt lufttorka innan rulla sätt. Att göra det är nödvändigt för att minska frekvensen av hur många gånger du måste rengöra den per år. Skärmtak lagras rullas upp och sätta undan våt öppnar upp en grogrund för mögel och mjöldagg.

Som ett extra steg, spraya din markis ned med vinäger och vatten för att stoppa och mögel från att växa.

Minst fyra gånger per år, schemarutinunderhåll på din husbil s markis för rengöring och hårdvara inspektion för att få den mest glädje av det. Som tidigare nämnts, kan med hjälp av en felaktig renare orsaka mer skada än nytta och kan leda till inte bara en skadad markis men skadade markis hårdvara. Detsamma kan inträffa om det inte är tillåtet att ordentligt torr innan lagring.

Se din bruksanvisning för närmare på att ta hand om din husbil är kapell för en garanti på livslängd parasoll.