hur man rengör din gas ugn avluftningsledningarna

Verktyg och material som krävs

Steg 1 – Leta Yttre Vent Gas Furnace

Steg 2 – Starta Sanering ventilationsrör

Steg 3 – Se till att ingen blockering förekommer i Vent

Steg 4 – Stäng upp Vent

Gas ugn s kan samla betydande mängd smuts och smuts med tanke på att de inte rengöras för en betydande tidsintervall. Sådana gasugnar är förbundna med ett ventilationsrör, som är placerad på utsidan av huset, och överför biprodukter från ugnen utanför. Detta ventilationsrör kan få lätt blockeras med alla former av skräp, och kan också visa sig vara farligt om frånluften har ingen väg att lämna inifrån huset. Därför är det viktigt att rensa ut ventilationsröret varje så ofta. Det är inte mycket svårt att genomföra denna uppgift, och kräver bara några timmar av din tid. Följ stegen nedan för att rensa ut en gas ugn ventilationsrör.

Följande punkter skall genomgå aktiviteten

För din egen säkerhet, och egenskydd, hålla följande till hands

För det första, konsultera bruksanvisningen till gasugn och läsa igenom instruktionerna som nämns. Dessa måste analyseras noggrant för att säkerställa att garantin fortfarande är giltigt. Därefter lokalisera exakt var ventilationsröret av gasugn är placerad utanför huset. Se till att ingen buskage har vuxit runt ventilationsrören som kan blockera utgången banan.

När ventilationsrör har lokaliserats, öppna den med hjälp av en skruvmejsel. Innan du börjar att rensa ut smuts, lägg på ansiktsmask och gummihandskar. Detta kommer att hjälpa dig att undvika eventuella smuts, och se till att inget damm kommer nära dig. Då, är nästa steg för att extrahera all smuts och skräp från den. När du öppnar ventilen, kommer alla typer av smuts är uppenbart. Skräp såsom bon, löv, snö och is i mitten av vintern skall vara närvarande. Nu, med hjälp av borste och en mjuk trasa, ta bort så mycket av skräp som möjligt. För att säkerställa att all smuts har utrotats, använda dammsugaren för att rengöra ut ventilen. Om någon buskage förekommer i ventilen, skär bort det med hjälp av en sax.

För att avgöra om en blockering förekommer i ventilen, använda sig av en tråd hängare böjd i form av herdens skurk. Därefter hålla trådhängaren i ventilationsröret, som kommer att ange om röret är igensatt. Ta bort blockeringen med hjälp av trådhängaren.

Nu när ventilationsröret har rengjorts grundligt upp, är nästa steg att stänga den med hjälp av en skruvmejsel. Din vent ska nu vara helt fri från allt skräp och smuts. Det kommer nu att effektivt överföra alla biprodukter av gasen ugnen utanför huset. Försök att rengöra ventilationsöppningarna röret ungefär var tre till sex månader. Nu kan du säkert lägga undan dina verktyg.