hur man kontrollerar för termiter i inre träpanel

Steg 1 – leta efter tecken på ett angrepp

Steg 2 – Kontrollera Styrkan i trä

Steg 3 – Kontrollera Inuti träpanel

Steg 4 – Ordna för Termite borttagning

Det kan vara en utmaning att leta efter och upptäcka termiter i inre träpanel. Det finns vissa steg du måste vidta för att framgångsrikt detektera ett angrepp, eftersom termiter brukar bo gömd förrän de har orsakat omfattande skador. Med några grundläggande verktyg och enkla steg, kan du upptäcka termiter innan de skadar någon del av ditt hem.

En termit angrepp kan vara aktiv eller inaktiv. I båda fallen är det viktigt att alltid vara på jakt efter termiter vingar eller pellets av avföring. Dessa finns ofta nära fönster och andra utgångar och spindelväv. Termiter kan också hittas i närheten av ljuskällor. Ett annat tecken på termit angrepp är förekomsten av lera rör som är konstruerade av termiter att resa från jorden till källor av mat på en högre nivå. Vilken som helst av dessa tecken är bestämda indikatorer på termiter aktivitet i ditt hem. Termite behandling och borttagning kräver ofta expertis av en professionell. Du kan dock bekräfta förekomsten av termiter i inre träpanel genom att utföra följande steg.

Tryck på trä för att se ljudet som utgår. Använda den trubbiga, plan kant på skruvmejseln för detta ändamål. Om ljudet är ihåligt kan det vara en indikation på problem i det inre. Denna teknik är känd som ljuder. Sondering är en annan metod, vari ett vasst föremål används för att inspektera under ytan av träet. Använda den vassa änden av skruvmejseln för att träffa träet ordentligt. När det träffas parallellt med träfibrerna kommer skruvmejsel slita öppna virket om den är skadad. Om veden utgår ett ihåligt ljud eller sliter öppna enkelt med skruvmejseln, ta en närmare titt inuti paneler.

Att inspektera inre träpanel, kanske du måste ta bort en styrelse eller panel. Använd hammaren och brytjärnet att försiktigt öppna trä yttre styrelse en diskret del. Termitaktivitet tenderar generellt att vara mer i områden närmare golvet, så att du kan börja längst ner. Du kan hitta levande termiter i det inre träpanel. Ibland kan du hitta en tidigare angrepp som inte längre är aktiv. I båda fallen hittar du lera rören som termiter använder för att resa. Ibland fekala pelletar kan hittas i delar av träet.

Så fort du upptäcker termiter i inre träpaneler, kontakta en professionell inspektör för att bestämma alla delar av angrepp. Även i fallet med en inaktiv angrepp, måste du kontakta en professionell för att noggrant kontrollera alla områden i ditt hem. Du kommer också att kräva professionell hjälp för att helt utrota termiter. Efter termit utrotning, har ditt hem inspekteras en gång om året för att utesluta någon termit verksamhet i framtiden.