hur man designar ett däck

Förplanering Överväganden

välja Material

Planera dina däck

Slutlig Design skissa

ämnen

Inte bara göra däck lägger till värdet av ditt hem, men också att de ger en perfekt plats att njuta av naturen med din familj och vänner. Innan bygga ett däck, men du vill att noga utforma den att innehålla funktioner som matchar din livsstil och kompletterar utseendet på ditt hem. Använd denna guide för att se till att du noggrant planera både utformningen och genomförandet av den nya utrymme, Disclaimer:. Kontrollera statliga och lokala koder innan alla projekt. Följ alla säkerhetsföreskrifter. Informationen i detta dokument har lämnats av National Retail Hardware Association (NRHA) och tillhörande bidragsgivare. Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa noggrannhet och säkerhet. Varken NRHA, någon bidragsgivare eller återförsäljaren kan hållas ansvarig för skador eller skador till följd av användningen av informationen i detta dokument.

Innan du planera logistiken för att bygga dina däck, liksom dess höjd och räcke typ, bör du först överväga dessa allmänna frågor.

Det viktigaste i däckdesign är hur du ska använda den. Har du roa ofta, och i så fall hur stor en grupp kommer du behöver utrymme för? Vilken typ av sittplatser kommer du behöver, skulle du eller dina gäster vara mer bekväm på inbyggda bänkar eller utemöbler? Vill du arrangerade för att rymma samtal mellan små grupper utrymme, eller i ett stort gemensamt område? Behöver du tillräcklig belysning för att underhålla på natten?

Försök att föreställa alla de sätt du vill använda dina däck, eftersom de flesta designelement kommer att baseras på dina svar på dessa frågor.

Storleken och orienteringen av din egendom och hus kan begränsa dig till en eller två däck platser. Dock kvarstår det du med massor av designmöjligheter. Du kan lägga till en dörr, bygga en gångväg, eller införliva ett privatliv skärm. Också överväga vilken vy du föredrar ur dina val,. Du kanske kan undvika vindarna genom att placera dina däck där huset kommer att ge ett visst skydd. På samma sätt kan noggrann placering minimera trafikbuller, eliminera oönskade vyer, och ge högre säkerhet. Sekretess överväganden kan vara särskilt viktigt om du vill infoga en bubbelpool eller pool på däck.

Klimatet i området är en viktig faktor när beslut fattas om att placera dina däck. En nordskarndäck kommer sannolikt att vara den kallaste platsen. Southern eller västra oriente kan vara för varmt i mitten av sommaren, om du inkluderar en overhead-skärm eller bygga däck runt en befintlig skuggande träd.

Innan du börjar designa din däck, bör du först kontrollera dina lokala zonindelning förordningar. Dessa förordningar kommer att begränsa den totala storleken på dina däck, höjd något privatliv skärmar, och det minsta avståndet från däck till din vara linjer. Stadsdel eller indelning förbund kan begränsa uppkomsten av struktur, och du måste få godkännande för din design.

Kontrollera också med den lokala byggavdelning att ta reda på om du kommer att krävas för att ha ett bygglov, inklusive vilken typ av planer som du kommer att behöva lämna. Slutligen, vara noga med att kontrollera med din lokala allmännyttiga företag att korrekt lokalisera nedgrävda rör och försörjningsledningar innan byggnaden.

Däck material skall inte bara vara resistent mot röta och insektsangrepp, men också kan motstå verkan av vatten och sol. Standardutförande virke som gran, tall eller gran kan behandlas för att skydda den från röta, men det kommer inte att hålla upp under extrema väderförhållanden eller ultravioletta strålar i solljus.

Tryckimpregnerat furu, furu eller ceder ger bättre hållbarhet och är miljövänliga. Tryckimpregnerat material är det billigaste, och det kan färgas till nästan vilken färg du vill. Furu och ceder erbjuda en ytterligare fördel genom att de är mjuka, finkorniga träslag som står emot splittring. Om du använder furu eller ceder, kom ihåg att endast kärnved, den röd-färgade delen av furu eller mörka brunorange del av en ceder ombord, är förfall beständig. Den ljusare splintveden kommer att försämras lika snabbt som furu eller gran.

När du har bestämt dig för hur stor du vill att din däck, kan du mäta storleken du vill att din däck för att vara på din gräsmatta. Kör 4 fot stakes på ungefärliga hörnen och knyt snöre mellan dem vid ungefär höjden av räcken. Om möjligt, storlek din däck i steg 2-fot eller fyra fot. Du måste köpa vanliga virkeslängder ändå, så det är smartare att ha en större däck, om du vill ha en, i stället för att slösa material och pengar.

Ett däck kan vara någon form du vill, och i själva verket kan enkla förändringar som en vinklad hörn eller en 45-graders PRYDNAD mönster klä upp ett hus med en lång, vanlig vägg. Du kan också lägga till visuella intresse genom att linda däck runt ett hörn, lägga inbyggda bänkar, integrera ett staket eller skärm på ena sidan, eller till och med att lägga till en overhead-skärm.

Vanligtvis bör trall komma till inom 2-inches i botten av dörren åtkomst från huset, med trappsteg som leder från däcket till marken. På sluttande mark, kanske du vill bygga dina däck i flera nivåer för att följa sluttningen. Typiskt, var däcket är mer än 48-inches från marken, koder kräver att stolparna stagas för att förhindra svajande och omdragning. Dock bör du kontrollera med din områdets koder för detaljerna.

Ett spa eller badtunna kan ställas in på däck om konstruktionen är förstärkt för att bära vikten av vattnet, eller det kan ställas in direkt på en betongplatta på marken, med däck byggt runt det. Befintliga träd och stenar kan också integreras i däcket genom att utforma din däck runt dem, för att göra detta, antingen cap ändarna av gallergolv eller kontur gallergolv till formen av hindret. Om du arbetar runt ett träd, lämna åtminstone 3-inches på alla sidor för att möjliggöra tillväxt. Runt ett fast föremål, såsom en sten, lämna ca 1/4 tum så att gallergolv kan expandera och dra ihop med temperatur- och fuktförändringar.

Räcken är den mest framträdande visuella element i ett däck, och du kan få så kreativa som du vill med designen. De kan fästas på stolpar som går hela vägen till marken, längs sidorna av fälg bjälklag, eller fäst vid däcket själv. De kan göras av eller innefatta trä, metall, eller till och med rep så länge materialet uppfyller strukturella krav.

Din räcke utformning kommer att begränsas i första hand genom att bygga kod regler som är utformade för att garantera säkerheten. Typiskt kan dessa koder statliga som stödjer tjänster inte vara mer än 6 fot isär och att räcket kan ha inga utrymmen större än 4-by-4 inches. Tänk också på att ändarna av räckesståndare ska täckas eller skuren i en vinkel att kasta vatten, för att minimera sprickbildning och delning.

Steg och trappa konstruktion är noga reglerad genom att bygga koder, precis som räcken är. Som regel bör åtgärder och trappor vara minst 36-inches bred. Uppgång, eller det vertikala avståndet mellan stegen, bör inte vara mer än 7 1/2 inches och bredden av en slitbana på minst 10 inches. Lutningen bör inte vara alltför brant, en 7-tums riser med en tums slitbana 10 02/01 är en vanlig kombination. Byggnormer kommer också att reglera hur trappan stöds och fäst, och om du behöver ett räcke.

Det finns några andra strukturella komponenter du bör tänka på när du planerar din däck. Vertikala stolpar ligger i betong eller på bryggor som på ett betongfundament. De är oftast placerade 4-8 fot isär. Horisontella balkar är inställda på inlägg parallellt med gallergolv för att bära vikten av däcket.

Reglar körs mellan balkarna, typiskt 16-inches eller 24-inches isär. De fördela vikten av däck och gör att du kan använda trädäck som inte skulle vara tillräckligt stark för att överbrygga avståndet mellan balkarna. Decking läggs över reglarna för att bilda “golv” av däcket.

Räcken är vanligtvis 36-42-inches hög, och de bör vara utformade så att inga utrymmen mellan ståndare är större än 4 inches.

När du har en ungefärlig uppfattning om vad du vill, rita två skisser: en av din lott, visar däcket som en del av landskapsplanen, och en av din design. Använd rutat papper, vilket gör varje ruta motsvarar en given dimension för att få alla komponenter ungefär skalenliga. Till exempel kan varje ruta lika en fot på din tomt plan eller 3 inches på din design. Ta skiss till din lokala hem center eller brädgård, och be en säljare för att uppskatta och prissätta material du behöver innan du börjar bygga din egen däck.