hur man designar en elektrisk panel styrelse

Steg 1-Förståelse komponenter

Steg 2-Förstå kretsar

Steg 3-tanke Strömförsörjning

Steg 4-Utforma panelen

Steg 5- Kombinera Plats och Design

När du håller på att bygga ett hus eller bygga om ditt hem och måste utforma elektriska panelplatta finns det många saker som du måste ta hänsyn till. Funktionen hos den elektriska huvudpanelen är att distribuera elektrisk kraft till de olika apparater i huset. Denna fördelning sker med hjälp av elektriska kretsar som kommer från panelen. Som en allmän riktlinje är det bäst att hålla dessa få material praktiska innan utforma panelen.

Elektriska paneler kan anpassas och konfigureras för att möta effektbehovet i hushållet. Detta är anledningen till att det finns olika dimensioner. Innan utforma en elektrisk panelplatta, är det bra att känna till dess komponenter. Huvudpanelen distribuerar el till hushållet genom grenkretsar. Dessa går sedan till växlar, apparater och andra behållare i hela ditt hem.

Två kopparaluminiumremsor under effektbrytare och den ledningspanel är de kraft bussar eller heta bussar som är anslutna till den inkommande kabeln. Både den neutrala och ledningarna för jord är anslutna till respektive bussar. Dessa är närvarande på endera sidan av kraftbussar. Huvudbrytaren som styr all makt i huset ligger på den övre delen av den elektriska panelen.

En elektrisk panel i ett hus ger 100 eller 150 eller 200 ampere. De enskilda kretsarna sedan distribueras från huvudbrytaren av enskilda brytare som grenar kraften i hela hemmet. Dessa individuella brytare är konstruerade beroende på kravet på makt. En lätt utlopp krets skulle behöva 15 ampere och andra apparater som kräver mer makt skulle vanligtvis vara 60 till 100 ampere.

När du skapar designen för din elektriska panel följande uppgifter bör införlivas i den.

Om panelen ska placeras i en miljö som du anser skulle kunna förorenas, utforma den för att hålla föroreningar genom att applicera positivt lufttryck. Om det ska placeras i ett mörkt område, utforma det att ha en inre panel ljus monterad på den. Å andra sidan, utforma panelen har en dräneringsslang vid botten av dess hölje om det kommer att installeras på en plats där vatten eller andra vätskor kan ange sin inhägnad.

Även om det är klokt att ta hänsyn till alla kraftbehov i huset, skulle det vara klokare att framtidssäkra ditt hem när man utformar en elektrisk panel. Med framsteg görs i teknik och elkraft är den källa som driver många apparater, måste du utforma panelen för att ta hand om framtida kraftbehov i ditt hem.