hur man bygger skåp skjutdörrar från färdig plywood

Steg 1: Mätning av dörrar Storlekar

Steg 2: Skära ut Dörrar

Steg 3: Slipning

Steg 4: Målning dörren

Steg 5: Installera glidande mekanismen

Steg 6: Installera dörren

Skåp skjutdörrar erbjuder fördelen av att hålla allt inuti fri från damm. De är lätta att öppna och inte bryter loss från skåpet som slagdörrar. Att bygga skåp skjutdörrar du måste ta hänsyn till de spår eller glidande mekanismen som de kommer att använda. De har i regel extra djup som tillåter dem att hålla objekt som leksaker och sportutrustning. Skåp med skjutdörrar är dyra, men du kan lätt tillverka och installera plywood skjutdörrar på ett skåp på en mycket låg kostnad.

Ta mätningar av dörren som ska byggas. Dörren bör göras från slut plywood. Dörren kommer att röra sig med en glidmekanism. Det kommer att ha två delar som överlappar varandra om 1-1 / 2 tum till 2 inches. Storleken bör mätas för att säkerställa att överlappningen. Det bör tas noggrant så att dörren rör sig smidigt och täcker öppningen.

Markera storlekar uppmätta på plywoodskivan och göra linjer med en rak kant. Skär dörr bitar på ett bord såg, lämnar linjerna markerade.

Sand plywood dörr bitar med hjälp av en slipmaskin med 80 sandpapper. Sand hela dörren, hålla kanterna raka. I fall skära dig kort av linjen använder slipmaskin för att avsluta storlek. Sand igen med 160-slippapper och göra dörren ytan slät för en fin finish.

Täck dörren med primer med pensel. Låt grundfärgen torka. Måla dörren med valfri färg. Du kan matcha avsluta med målgång i rummet. Det är också möjligt att färga dörren på plats av målning. Applicera två eller tre lager för att få en jämn yta.

Rikta den glidande mekanismen för dörr bitar som ska ställas in och säkra mekanismen kanten med skruvar. Se till att bilden är nivån. Sliden bör uppgå till ca 1/2-tum från den främre kanten av den övre delen av dörren över hela längden. Fäst passande del av mekanismen på dörrpanelerna.

Installera porten i motsvarande gliddelen på skåpet. Den främre dörrpanelen kommer att överlappa den andra panelen i mitten. Dörrpanelerna kan helt enkelt glida i. Fäst kanaler ordentligt efter att sätta i dörrarna. Öppna dörrarna flera gånger för att se till att de rör sig smidigt utan att fastna. Om det behövs, kan du göra nödvändiga justeringar. Fäst knoppar eller handtag på rätt positioner.