hur man bygger kub hyllor

Steg 1: Planering

Steg 2: Kapning av trä

Steg 3: Slipning

Steg 4: Målning

Steg 5: Montering av kuber

Steg 6: Färdigställande

Kub hyllor är bland de enklaste och mest funktionella typer av hyllsystem Du kan välja att bygga. Dessa hyllor är i grund och botten består av en serie av kubformade fack, införlivad i en enhet. Kub hyllor innefattar vanligen lådformade fack av samma storlek, även om deras dimensioner kan också variera-det beror på de objekt som man önskar att lagra i dem. De är enkla att bygga, och vem som helst med några grundläggande träbearbetning färdigheter kommer att kunna bygga dem på sin egen. Här är de grundläggande stegen i att utföra denna uppgift.

Bestäm var du vill placera din kub hyllor. Sedan reda på vad du behöver lagra i dem. Du kan planera dimensionerna i enlighet med när man bygger kuber.

Skär trä i dimensionerna du bestämts. Se till att vara försiktiga vid skärning och bära handskar och skyddsglasögon som säkerhetsåtgärder.

När alla trä plankor har sänkts, är det viktigt att slipa dem för att avlägsna de skärvor och grova delar, särskilt på sidorna där sågen användes. Efter slipning, torka av dem med en fuktig trasa för att bli av med dammpartiklar. Detta är särskilt viktigt om du tänker måla dem. Annars kommer beläggningen av färg inte vara snyggt och smidig.

Om du vill måla kub hyllor, är det bäst att göra det innan montering scenen. Det gör att du kan bättre nå alla delar och tillämpa en mycket snyggare beläggning av färg. Använd färg i en ton som kompletterar färgschemat i rummet där hyllorna kommer att placeras. Du kan behöva tillämpa mer än ett lager för en bättre finish. När du är klar, låt det torka väl.

Börja monteringssidopanelerna hos varje kub hylla på den gemensamma basen. Det kan vara bra att ha någon att hålla dem för dig. Du kan antingen limma dem med trälim och fäst dem med skruvar, annars fixa fästen i varje hörn. Det senare scenariot är speciellt lämpad för de fall där varje lagrings kub har en betydande storlek, och om vikten av de produkter du tänker lagra i det är relativt stor. Den viktigaste delen av processen är att flytta långsamt och uppnår en rät vinkel vid varje del, så att man uppnår ett snyggt resultat. Om du ska behålla kuben hyllorna individuellt, måste du bifoga den övre delen, och sedan den bakre panelen. Om du ska montera alla kub hyllor i en enhet, kan du montera den övre panelen för varje enskild kub, men sedan hoppa över steget att fästa den bakre panelen. När alla kuber har monterats i form av sidor, bas och topp, kan du fästa ihop dem för att införliva dem i en enda enhet, och därefter fastställa baksidan som kommer att omfatta alla kuber ryggar.

Du kanske vill tillämpa trä kitt i de delar där skruvarna insattes. Om du målade kuber, applicera färgen i dessa områden för att göra dem snyggare och mindre märkbara.