hur man bygger en egen dusch nisch

Steg 1 – Bestäm Installations nisch

Steg 2 – Hur Cut för nisch

Steg 3 – Installera nisch Infoga

Om du har installerat din nya dusch och märker att du behöver en dusch nisch för dina tvål och schampo, kan du installera en nisch själv. Skära ett hål i duschvägg och sätta in en dusch nisch kräver verktyg och lite skicklighet, men gör-det-själv husägare kan göra det här jobbet med lite problem.

Stå i ditt badkar och bestämma den bästa höjden för den nisch. Överväga alla de människor som kommer att använda duschen. En nisch som är placerad på rätt sätt för en 5’10 “person kommer inte att rymma en 6 år gamla barn mycket väl. Se till att placeringen är korrekt för alla att kunna nå ett säkert sätt. Många insatser har en mall för att markera det område som skuren för den nisch. Om din inte kommer med mallen, kan du göra din egen genom att ställa in nisch insatsen på en bit papper och spåra runt hela kanten av nisch. skär mitten av mall som lämnar ett hål i papper. Fäst papperet på väggen och spåra storleken på ytan som ska skäras. Om bad är kaklat, kanske du vill markera nisch att anpassa injekteringsbruk eftersom det är lättare att skära.

Sätt en bit tejp på mitten av det område som ska klippas. Lämna en flagga från bandet genom att vika den på sig själv och lämnar lim på vardera sidan av flaggan. Detta kommer att hjälpa dig att ta bort området efter kapning. När du har markerat området för din nisch, sätta på dina glasögon och handskar. Använda borren för att skapa styrhål i varje hörn av märket. När styrhålen borras, sätta sågbladet på tigersåg. Om du har kakel du skär igenom du kan behöva en annan typ av sågklingan att skära igenom det. Börja på en styrhålet och såg till nästa ett vertikalt eller horisontellt. Vrid sågen eller ta bort det från ytan och sätta in den igen för att såg nästa kant. När alla 4 sidor har skurits greppa bandet flaggan och försiktigt dra det skurna materialet från hålet.

När du är klar skärning, sätter nisch är den enkla biten. Sätt en generös sträng av täta kring öppningen av nisch hålet. Sätt caulk på läppen kanten av nischinsatsen. Tryck försiktigt insatsen i det utrymme du har skapat. Se till att du driver det jämnt i hålet. Säkra nisch insatsen täta. Avlägsna överflödigt täta som sipprade ut. Gör en annan även sträng av täta runt kanten för att lämna en färdig utseende. Följ caulk instruktioner för att bota.