hur man ändrar kopplingsvätska

Steg 1 – Leta reda på avluftningsventil och fast Slangar

Steg 2 – Kontrollera vätskenivån

Steg 3 – Pump och Trampa ner kopplings

Steg 4 – Öppna och Stäng avluftningsventil

Steg 5 – Släpp kopplingspedalen och Lägg Fluid vid behov

Steg 6 – Upprepa steg 2-5 tills vätska är ren

Steg 7 – Stäng avluftningsskruven

Steg 8 – Ta bort Slangar och förfoga över bromsvätska

Steg 9 – Kontrollera vätskenivåer och Test Drive

ämnen

Om kopplingen har känslan “svampig” eller inte vill att fullt ut engagera eller ur, bör du byta hydrauliska kopplingsvätska. Lyckligtvis är processen enkel och tar bara en timme att slutföra. Samla de verktyg som anges och en vän, och följ sedan anvisningarna nedan.

Kontrollera först din bruksanvisning för att hitta platsen för avluftningsventilen på kopplingssystem. Det är ofta beläget nära botten av kopplingens slavcylinder, på eller i närheten av en hydraulisk ledning, som leder till cylindern. När du har hittat ventilen passar tydlig, plaströr runt ventilen och kör in den i ren behållare du har. Du kan använda vilken behållare du har på handen, som en gammal mjölkkanna.

Därefter bör du kontrollera vätskenivån i reservbehållaren. Återigen, kolla din manual för dess exakta position, men du kan ofta finna det nära den bakre delen av motorrummet på förarsidan.

Tillsätt vätska till full nivå. Du kommer förmodligen vill antingen DOT-3 eller DOT-4 vätska, men du bör använda den typ din manual rekommenderar. Det är viktigt att behållaren aldrig tomt helt under vätskespolning eller ersättningsprocessen, eftersom detta kommer att släppa in luft i hydraulsystemet, allvarligt begränsar dess effektivitet.

Har din vän pumpa kopplingspedalen försiktigt ett par gånger, och sedan trycka på pedalen hela vägen till golvet och hålla den. Det är absolut nödvändigt att pedalen stanna på golvet fram till nästa steg är slutfört.

Vrid långsamt avluftningsskruven med en skiftnyckel tills du ser vätskan flytta ner slangen du har fäst vid avluftningsventilen. Din nyckel bör sannolikt vara 8 mm, men du bör kontrollera din instruktionsbok för detaljerna.

Låt ventilen öppen tills du ser flödet långsamt, sedan stänga den helt igen. Do inte åt det, eftersom det måste lossas igen. Men se till att det är helt stängd, som underlåter att göra det kan släppa in luft i systemet.

När du har åter stängt avluftningsventilen, har din vän släpp kopplingspedalen. Pedalen kan inte stiga på egen hand, så din vän kan behöva dra upp det med sin tå eller handen.

Sedan kontrollera vätskenivån i behållaren och tillsätt vätska om det har använts mer än halvvägs. När du är osäker, tillsätt mer vätska.

Slutligen, upprepa steg 2-5 tills vätskan som kommer genom röret är ren. Titta på färg och konsistens av vätskan som kommer ut ur avluftningsventilen. Den gamla vätskan kommer att ha en märkbart brunaktig färg, och den kan ha skräp i den. När vätskan som kommer ut ur ventilen via plaströr blir klar, kan du sluta. Om vätskan är klar, men du fortfarande se små skräp i det, hålla spolning det tills det är borta. Du kanske måste använda upp till två flaskor bromsvätska.

Därefter stänger luftningsskruven så hårt som du kan utan att över dra åt den med nyckeln. Du vill inte ha några läckor, men du vill inte heller att strippa skruven eller montering.

Ta bort slangen och kassera den gamla bromsvätskan. De flesta auto-delar butiker har säkert bortskaffande till begagnade fordonsvätskor, så du bör kontakta en i närheten.

Därefter torka av avluftningsventilen med en torr trasa innan du kontrollerar vätskan en sista gång. Tillsätt vätska för att fylla om det behövs.

Sedan placera en bit kartong under avluftningsventilen och testa kopplingen genom att försiktigt pumpa det några gånger med motorn i gång. Om det inte finns någon vätska på kartong, kan du ta bilen för att se till att kopplingen fungerar normalt.