hur man ändrar en ugn filter

Steg 1 – Leta reda på Furnace Filter

Steg 2 – Ta bort Furnace Filter

Steg 3 – Rengöring av en ugn filter

Steg 4 – Byta Furnace Filter

Det är viktigt att ändra din ugn filter var 6 månader till ett år. Efter flera månader av att köra ofta kommer ugn filter hårdna med smuts. När ugnen filtret fylls med smuts och skräp, kommer det inte längre att göra sitt jobb, kostar dig pengar på grund av bristande effektivitet. Ugnen filter hjälper till att hålla luften ren och din värme och kylsystem som kör felfritt. Följ de enkla stegen nedan för att ändra din ugn filter.

Om du behöver byta ugn filter, måste du först hitta den. Placeringen av ugn filter bestäms av vilken typ av ugn som du använder i ditt hem. Om det är en del av en påtvingad air system, hittar du filtret i luftretur. Om din ugn är antingen el eller gas, kommer ugnen filtret vara inuti enheten.

Filtret som är inne i ugnen kan komma i flera liknande stilar. Det kan vara gjorda av ett material som liknar glasfiber isolering som är inneslutet i ett tjockt papper. En annan typ kan vara gjorda av tålig plast och ett nätmaterial.

Oavsett typ, ta bort ugnen filtret genom att ta tag i framsidan av den. Var försiktig när du drar ut den ur ugnen, så att inte skada den. Vissa ugn filter kan fästas med flera skruvar som du kommer att behöva ta bort innan du kan ta ut filtret.

Om filtret är tillverkat av slagtålig plast med en maskfilter eller skum, kan du ta bort skräpet hand. Det kommer att likna torktumlare lint på en skärm. Om du har en skumskiva ugn filter, kan du slå det för att ta bort löst damm och sedan tvätta den.

När filtret är torrt, kan du byta ut den i ramen och sätta tillbaka den i ugnen.

Om du har en disponibel ugn filter eller en skadad bit, kan du helt enkelt kasta ut som vanligt. Använda en liten vakuum för att avlägsna eventuellt damm och skräp som kan finnas i ugnen där filtret var belägen.

Skjut den nya ugnen filtret på plats och ersätta skruvar som du har tagit bort.