hur man skär forsythia blommor

Hur Forsythia Grow

Hur ska man beskära Forsythia

Hur att uppmuntra Forsythia Flowers att öppna inomhus

Gör en blomma Konserveringsmedel för Forsythias

Forsythia blommor, med sin graciösa fyra kronblad stjärnform, är en av de mest levande tecken på att våren har kommit. Medan de lägger till utomhus skönhet, kan du ta med våren cheer inomhus och lägga till dem i blomsterarrangemang. Här är några tips på forsythia blomma styckning som hjälper dig att föra dem till full blom i ditt hem.

Forsythias är blommande buskar som kan växa från 3 fot till en höjd av mellan 8 och 10 fot. De sprider också i bredd till en diameter på 5 till 6 fot. Undvik att plantera dem nära grunden för ditt hus eller i närheten av stora träd, som kommer att konkurrera med forsythia för solljus och markfuktighet.

Försök inte att utbilda forsythia käppar i en geometrisk form som en fläkt eller rektangel. Detta kommer att minska ljus vid rötterna och orsaka dålig blomning. Trimma växande tips efter forsythia har blommat. Detta kommer att leda till ny tillväxt och fler blommor följande vår.

För att uppnå bästa skaft till blomma skärning, beskär den längsta stammar av forsythia, kallas käppar, tillbaka ungefär 2/5 av sin längd. Genom att trimma de äldsta käppar tillbaka till inom 12 inches i marken, kan du stimulera ny sockerrör utveckling. Följande vår, skär stjälkarna som har vuxit mest för dina blomsterarrangemang. Gör snitt med din skarpaste små sekatör. Skära mellan blomknoppar så snart de har bildats.

I slutet av februari, när temperaturen har stigit över fryspunkten för ungefär en vecka väljer forsythia grenar som har fylliga blomknoppar. Skär ihåliga gren på en liten diagonal, och ta grenen i ett garage eller rum som är kallare än huvudbyggnaden. Trimma bort eventuella knoppar som kommer att vara under vattnet i vasen, för att förhindra bakteriell infektion. Strike snittet grenen spets med en gummiklubba för att knäcka det för en tum ovanför spetsen. Detta möjliggör mer utsatt område för vatten att komma in. Sänk snittet spetsen i vatten i en hög vas så snart som möjligt efter kapning och flytta behållaren till den huvudsakliga delen av huset där temperaturen är konstant. Håll forsythia blomma skära bort från direkt solljus tills blommorna börjar öppna, sedan flytta dem till en öst eller norr fönster. När blommar öppna, byta vatten regelbundet som det moln, och skär den lägsta delen av den gren av med en tum varje vecka.

Du kan lägga till en blomma konserveringsmedel för att de forsythia att hjälpa till att upprätthålla de blommar när de öppnar. För att göra en liter konserveringsmedel hemma, lägg till följande i en liter vatten som känns varm vid beröring: 1 tsk. vitt socker, 1 tsk inhemska blekmedel, och 2 tsk. citron juice. Rör om och hålla vid rumstemperatur för att mata varje vecka till forsythia blommor. Använd den med alla snittblommor.