hur man rengör silke draperi

Steg 1 – Ta bort från stången

Steg 2 – Tvätt

Steg 3 – Torkning

Steg 4 – Stryk

Silke draperi är vacker, elegant och lyxig. Draperier ger huset både en charmig och sofistikerad luft, och förbättra din inomhus inredning. De finns i flera varianter som brokad, satin, Georgette, chiffong och charmeuse. Silk är ett naturligt fiber och kan rengöras genom handtvätt, men det kräver mer vård än de flesta tyger. Vecko underhåll kan göras med hjälp av ett vakuum. Fäst mjuk borste på sugslangen och rengör draperier använda upp och ner rörelser. Tvättning kan göras som behov uppstår. Låt inte din draperier bli alltför smutsiga innan tvätt eftersom det kommer att kräva en mer grundlig tvätt, som utövar större tryck på tyget. Det är lättare att tvätta dem så snart du notera att de är smutsiga. Tvätta dem också gör sig av ackumulerade damm, djurhår och allergener som kommer att lämna dig med en mycket renare inomhusmiljö. Det är en bra idé att tvätta ett hörn av draperier och se hur materialet reagerar på tvätt innan du fortsätter att tvätta hela partiet. Tvättning kan ske antingen för hand eller med hjälp av en maskin. För att vara säker på att din siden behåller sin unika mjuk känsla och färg när tvättas, följ dessa enkla steg.

Med hjälp av steg pall, ta bort draperier från staven. Var noga med att inte dra i dem, eftersom det kan skada tyget.

Om handtvätt, fylla diskhon med ljummet vatten och tillsätt några milt rengöringsmedel. Blanda väl så att tvålen är väl fördelad i vattnet. Sätt i draperier och tvätta försiktigt genom att gnida tyget i-mellan händerna. Var noga med att ägna mer uppmärksamhet åt de smutsigare fläckar. Skölj väl så att inga spår av tvål kvar på tyget. Efter sköljning, fylla diskhon med mer ljummet vatten och tillsätt en matsked vit vinäger. Denna lösning kommer att ta bort alla spår av tvål och återställa den naturliga glans av tyget. Sätt i draperier och låt dem sitta i ett par sekunder, sedan bort och skölj igen. Om du använder en maskin, ställ in den på “mjuka” cykel. Använd kallt vatten och lite milt rengöringsmedel.

Inte vrida handtvättas draperier. Lägg dem på handdukar och rulla upp handdukar så att de absorberar överflödigt vatten. Lägg ut handdukar med draperier på topp i en skuggig plats och se till att det är bra stöd. Du kan placera några vikter på hörnen av handdukar för att hindra dem från att störas av vinden. Låt dem inte torka ut helt. Undvik att torka i direkt solljus eftersom det kan orsaka tyget att blekna.

Maskintvättas draperier kan sättas i torken och inställd på “Low Heat” eller “Nej Heat”. Ställ för den minsta tid som silke är lätta och torkar snabbt. För mycket värme kan skada tyget. Avlägsna de draperier från torken så snart som det går.

Järn samtidigt lite fuktig så att silke jämnar lätt. Ställ järnet på “cool” och järn på baksidan.