hur man rengör och täta en bricka bänk

Om du nyligen har installerat kakel bänkskivor eller ens funderar på att installera en, följ dessa enkla steg för att rengöra och försegla bänkskivan ordentligt. Efter dessa steg är viktigt för att undvika ansamling av farliga bakterier och för att skydda din nya bänkskivan för en lång tid framöver.

1 – Samla Material

När du har installerat din nya kakel bänkskivan och används din valda typ av fogmassa som fyllmedel, måste du rensa upp överskottet fogmassa. Detta är en ganska enkel process. Du kommer att behöva använda din gummi injekteringsbruk flyta för det här jobbet.

Förbered för rengöring genom att få det material redo. Tillsammans med injekteringsbruk flyta, behöver du dina rena, mjuk trasa och en del vatten.

2 – Finish Grout

Avsluta bruket arbete genom att använda din gummi injekteringsbruk flyta. Släta ut mellan varje bricka med hjälp av en 45 graders vinkel, försiktigt så att inte gå alltför djupt som bruket fortfarande inte helt inställd. Torka din flyta ut ofta för att hålla injekteringsbruk slät.

3 – Ren Överskott injekteringsbruk

När du har jämnas injekteringsbruk mellan alla brickor i din keramiska plattor bänkskivan, är det dags att rensa upp överskottet. Du kommer förmodligen att märka diset kvar på disken från bruket. Detta kommer inte vara svårt att rengöra. Använd dina rena trasor och varmt vatten för att torka av plattorna bort.

Var noga med att inte påverka bruket som ännu inte är inställd och är sårbar. Använd endast en fuktig trasa, inte våt.

4 – Buff

Använd andra trasa för att polera plattor efter det att de alla rengörs av överskjutande fogmassa.

5 – Set

Låt det för den angivna tiden ges för bruket du använder.

6 – Tätningsmedel

Blanda upp och använda din valda tätningsmedel enligt förpackningens anvisningar. Typiskt, att använda en pensel tillämpa tätningsmedel räcker. Du kan sedan torka av överskottet med en ren, fuktig trasa. Låt tätningsmedel att ställa in.

7 – Underhåll

Det kommer att vara viktigt att rengöra ditt nya kök bänkskiva kakel regelbundet för att hålla det ser nya och för att förhindra ansamling av bakterier eller smuts. Det finns flera sätt att hålla jämna steg med detta.

Du kan använda en rengöring pasta gjord av bakpulver och vatten eller vinäger. Blanda helt enkelt pasta och gnugga på disken och i injekteringsbruk, torka rent med fuktig trasa.

Du kan använda tandkräm och en mjuk borst tandborste för att rengöra. Bara skrubba på disken och torka rent med varmt vatten och ren trasa.

Du kan även använda blekmedel på vitt kakel om du behöver ta bort fläckar, även om detta inte rekommenderas.

Vilket sätt du väljer att behålla din nya bänk plattor, gör det regelbundet för att vara säker och sanitära.