hur man skapar en bröllopsplanering att göra-lista

Steg 1-Bestäm Format för din lista

Steg 2-Kom upp med de huvudkategorier och alla underkategorier

Steg 3-Skapa din budget och ändra din lista som behövs

Steg 4-Utveckla en tidslinje och följa det

Steg 5 Välj din medverkan planerare och delegat

Ditt bröllop datum är satt och det stora antalet saker att göra innan bröllopet verkar överväldigande. Skapa en bröllopsplanering att göra-lista kommer att hjälpa dig genom en labyrint av till synes ändlösa uppgifter och att försäkra att alla kommer att gå som planerat på din speciella dag. Följ dessa steg för att skapa och genomföra den perfekta listan.

Bestäm hur du ska hantera detta att göra-lista. Välj det system som du redan använder för att hantera uppgifter, listor, påminnelser och möten. Använder du en handdator eller en Internet-kalender, eller har du en planerare du bär med dig? Har du hantera information med kalkylblad eller ordbehandlings tabeller, eller använder du bärbara datorer eller mappar med fickor för broschyrer och annan information? Vill du handskrivna listor och anteckningar? Använder du en kombination av dessa system för att hålla reda på vad du behöver göra? Välja vilket system du redan är bekväm med så att din energi kan gå mot planeringen av bröllopet.

Skriv ner alla de viktigaste kategorierna av uppgifter som du behöver för att hantera. Då brainstorma och lägga ner alla underkategorier du kan komma med. Du kanske vill göra detta med vänner, släktingar eller blivande brudgummen att se till att din lista är så komplett som möjligt.

Förutom ett tema och mottagning, det finns många andra kategorier som ska ingå. Exempel på huvudkategorier och underkategorier är: blommor (väljer en florist, brudens bukett, boutonnieres, center vid receptionen, dekorationer på bröllop plats, corsages), ceremoni (person som utför det, löften, bröllopsfest), livsmedel (mottagning, bröllopstårta) , pre-bröllop händelser (svensexa, repetition middag), gåvor (brudgum, brudtärnor, gåva registret), resplaner (för out-of-town gäster, smekmånad), diverse objekt som behövs (något gammalt, något nytt …)

När du har din färdig lista över kategorier och underkategorier, använda dem för att skapa en budget. Om du redan vet din budget, ändra listan för att passa i din budget. Om listan överstiger din budget, gör planer på att använda andra resurser för att expandera din budget, eller förbereda sig för att skära ned din lista.

En av de bästa sätten att utveckla en tidslinje är att börja med bröllopsdatum och arbeta bakåt. Uppskatta hur lång tid det tar för varje uppgift att få gjort och räkna baklänges från slutdatumet för att ställa in din tidslinje. Du kan behöva undersöka vissa objekt innan du tidslinjen, till exempel hur långt i förväg du måste boka plats du vill. När du har tid för alla dina uppgifter, lägg dem i det format du väljer att hantera din att göra-lista. Kontrollera din tidslinje varje vecka för att se till att du är på rätt spår och redigera den efter behov.

Denna händelse är inte något du gör på egen hand. Ta reda på vem är villig att göra vad en del av dina att göra-lista och delegera uppgifter till vänner och släktingar du litar på att få jobbet gjort. Be om resurser för att göra ditt jobb lättare. Om din framtida mor-in-law har en grön tumme, se om hon är villig att ta på blomman kategori. Var noga med att koppla av och ta tid för dig själv. Följ din att göra-lista och har ett perfekt bröllop.