hur man rengör en fritös

Töm ut oljan

Torka av den inre korgen

Rengör utsidan

En mångsidig fritösen gör läckra pommes frites, stekt kyckling och många andra livsmedel. Regelbundet följa dessa steg för att på ett säkert sätt rengöra din fritösen så det kockar mer effektivt. Alltid koppla loss fritösen innan rengöring.

Om fritösen har en löstagbar inre korgen, är detta steg lätt. Häll ut all olja som du vill återanvända i en stor ren glasburk eller väl tvättat kaffe kan, och lyft ut den inre korgen. Håll en en-bit fritösen ordentligt med sladden mot dig, lyft den och häll den återanvändbara oljan i oljebehållaren. Kassera härsken olja i en separat behållare.

Torka den löstagbara inre korgen hela med hushållspapper för att absorbera olja, och placera den i diskmaskinen, eller blöt i varmt vatten för halv timme. Rengör tillagnings korg av en 1-bit fritös med hushållspapper och tvätta sedan med en fuktig svamp och diskmedel. Skölj med cupfuls av varmvatten, så att du inte plaska de elektriska element.

En avfettning tvål och varmt vatten kommer att rensa bort brända olja. Applicera Easy-Off ugn spray med ingen rök, låt det sitta i 5 minuter, sedan torka av.