hur man bygger en trä skötbord

Steg 1: Bygg Table Top

Steg 2: Fäst ben och hängslen

Steg 3: Finishing skötbord

En av de viktigaste övervägandena i att veta hur man bygger en trä skötbord är att bygga en hållbar, säker och bekväm möbel. För barnets säkerhet, bör en trä skötbord inte gunga fram och tillbaka. För föräldrarnas bekvämlighet bör en trä skötbord ha rätt höjd. Skötbordet ska ge tillräckligt utrymme för barnet och innehåller de nödvändiga sakerna för att ändra, ren och pulver barnet, alla inom räckhåll.

Från en vanlig plywoodskiva, skär två stycken, cirka 3 fot bred och 2 fot djup. Var noga med att placera den goda sidan utåt och ledtråd de två delarna tillsammans för en bordsskiva som är 1½ inches tjock. Skär bitar för att ge en ram runt bordsskivan som har gerade ändar och sträcker sig ungefär en till två inches ovanför skötbordet topp. Detta kommer att hålla barnet och förändrade objekt säkra. Träet skötbordet ska vara bred och tillräckligt lång för att kunna bekvämt passa barnet och eventuella erforderliga produkter för blöjbyte.

Det finns flera alternativ för att välja ben för en trä skötbord. Överväga att köpa färdiga, möbelben vid träbearbetning specialaffärer. Dessa är dyrare än dymlingar, men vackert klar och redo att installera med ett minimum av arbete och ansträngningar. De kommer också med en slipad yta och kräver endast lackering. Ett billigare alternativ är att köpa träpinnar och installera dem som de är, eller vrida dem på en svarv. En sista val är att köpa matchande lövträd och skär en halv av 1 1/2 kvadratiska bitar, så länge det är nödvändigt för att tillgodose önskad höjd för trä skötbord.

Oavsett val för bordsbenen måste ben hängslen installeras mellan varje bordsben för att säkerställa stabilitet i tabellen när man byter blöjor. Ben hängslen kan fästas vid bordsbenen med träpinnar, kex snickeri eller limmas och skruvas ihop. Benet hängslen kan fungera som stöd för hyllor att lagra blöjor, våtservetter och förändrade produkter. Dörrar och lådor kan också läggas till benet hängslen och hyllor.

Det är kritiskt att all trä på en trä skötbord slipas till en ren jämn yta. Dessutom är det viktigt att ge en solid lack som tål fukt. För att göra detta, börja med att slipa alla av virke med 100-slippapper. Torka av sågspån och med en trasa indränkt med sprit, torka alla ytor rena. Arbeta upp till 220-grit sandpapper och torka bort allt sågspån med en trasa indränkt med sprit. Applicera flera lager av lack, vilket gör att varje skikt torka ordentligt innan du lägger ett extra skikt. Polera med 0000 stålull för en mjuk, glänsande finish.