hur de-smörja en spiskåpan

Hur man rengör en spiskåpan

Spiskåpan är lite på en spis som alla hatar att rengöra. Inte bara är det svårt att komma till, men det blir också kraftigt igensatt med fett och matfetter-men att sätta upp detta otäcka lilla jobb kommer bara att göra de villkor värre.

Uttagbara delar såsom spis hood fettfilter kan tas bort från spisen och indränkt i ett avfettningsmedel. Efter detta har gjorts, skölj och tvätta sedan i diskmaskinen (om de är förenliga). Om filtren är rostfritt stål, bör det inte vara något problem. Om de är av aluminium, kan de skadas eller missfärgas av diskmedel.

Nästa stora jobb rengöring av overhead vent. Dessa områden kan skrubbas med cykel de-raggare, köpt från lokala cykelaffärer. Citrus avfettningsmedel kan fungera bra, som syror i produkten skära igenom fett.

Spraya inte någon rengöringsmedel eller avfettningsmedel inuti spiskåpan – istället tillämpa avfettningsmedel på en duk. Om fettet är mycket tjock, eller inte kommer bort rent, tillämpa bakpulver och vatten, och skrubba.

Vid rengöring av spiskåpan, se till att också rengöra plattor och vägg runt spisen och huva, eftersom dessa kan bli fet också.