hur man väljer de bästa djuphavs fiskespön

Steg 1 – Rod Storlek

Steg 2 – Rod Material

Steg 3 – Rod och redskap Interaction

Steg 4 – Rod och teknik Interaktion

Steg 5 – Rod och budget begränsningar

Stark kvalitet djuphavs fiskespön är viktigt att ha för fiske till havs för stor ädelfisk. Att välja den rätta kan vara en utmanande beslut. Dessa stavar måste kunna motstå styrkan av stora fiskar och de skadliga effekterna av saltvatten.

Välj en stång som är speciellt utformad för djuphavsfiske. Djupa hav fiskespön är längre och starkare än vanliga fiskespön.

Välj en stav som är gjord av ett material som är tillräckligt starkt för att fånga tung havsfisk. Några av dessa stora ädelfisk kan väga hundratals pounds. De måste också vara gjord av ett material som inte korroderar från havet saltvatten. Glasfiber och grafitstavar är bäst.

Tänk på din andra tackla när du väljer din stav. Din rulle, lina, krokar och bete måste fungera bra med staven du väljer. Det finns några stavar som dikterar typen av rulle och linje som kan användas med den.

Stången du väljer bör uppfylla din fiske stil. Liksom alla stavar, de för djuphavsfiske fungerar bäst när de matchar tekniken av fiskaren.

Se till att du väljer en djuphavs fiskespö som kommer att uppfylla alla dina behov och som kommer att stanna inom din budget.