hur man tar hand om din topiary trädgård

En topiary trädgård skapas genom att odla härdiga växter som evergreens, järnek och buxbom över en formad ram. Ta hand om utomhus topiaries är enkel att göra och endast kräver minimal ansträngning. Men för att få bästa resultat du behöver veta vilka konkreta topiary växter i din trädgård kräver.

Solljus

Den första punkten som du behöver göra när hand om din topiary trädgård är där för att plantera olika sorter av topiary växter. Till exempel, vissa evergreens som plachysandra faktiskt kan dö om de får för mycket sol. Murgröna, å andra sidan, gör bättre i full sol eller halvskugga.

Vattning Din Topiary

För att få din topiary växter att frodas måste du se till att de får rätt mängd vatten. Evergreen topiary växter kräver i allmänhet endast minimal vattning, medan de mer ömtåliga växter kommer att kräva mer fukt. Du kan förbättra fuktbevarande kapacitet din jord genom att plantera mossa vid basen av dina topiary växter.

Beskärning Din Topiary

Beskärning är den största börda du behöver ta itu med vid vård av en topiary trädgård. Du kommer att vilja beskära dina topiaries till rätt form en gång eller två gånger per år. När du beskär dina topiary växter de kommer att fylla i dina topiary ramar och de kommer att börja ta sin slutliga form.