hur man styr bambu från att sprida sig

Installera en Barrier

Gräva ett dike

Running bambu sorter spred sig snabbt genom jordstammar som växer skjuter flera fot från moderplantan. För att hålla din kör bambu från att växa in i oönskade områden, välja en av dessa två lösningar för att stoppa spridningen av rhizomer.

Skapa en underjordisk barriär genom att sänka en tjock plastfolie omkring 30 inches djupt i marken. Placera barriären där du vill att bambu att stoppa spridningen. Hålla ett par inches ovanför marken så rötterna inte kommer att sprida sig på toppen av marken. Inspektera barriären för några brister före användning. Om barriären har några sprickor rötterna växer genom dem.

Gräva ett dike runt bambu växter omkring tre fot djup och bred. Som rötterna in i diket, klipp ut dem. Av estetiska skäl, fylla diket i med kompost. Hitta rötter genom att peta runt i kompost med en stolpe för att hitta rötter. Skär rötterna ut med sax och kasta. Kontrollera om rottillväxt på en regelbunden basis.

Njut av den unika skönheten i bambu utan att förlora kontrollen över sin snabba, sporadisk tillväxt mönster!