Hur man skapar grundläggande cementgolv mönster

Steg 1 – Planering

Steg 2 – Skapa en design

Steg 3 – Scoring Concrete

Steg 4 – Förbereda Betong för färgning

Grundläggande cement golv mönster kan skapas på ett betonggolv med hjälp av olika tekniker, inklusive poäng och färgning. De mönster kan göras som en DIY projekt i stället för att anställa personal. Dock bör mer avancerade konstruktioner göras av utbildad personal. Här är hur man skapar grundläggande cement golvkonstruktioner.

I planeringsstadiet, är det viktigt att ta del av den teknik som skall användas. Det enklaste sättet att utforma betonggolvet är att färga det. Enkla mönster kan också skapas genom att göra poäng, men detta kräver att arbeta med en spårsåg. Scoring bör göras i linje med färgning. Det finns andra sätt att skapa mer komplicerade mönster, inklusive Schablon och stämpling, men dessa kräver mer noggrann uppmärksamhet på detaljer.

Gör mål betongen, vara redo med en design. Utformningen bör ha linjer som är rak som möjligt, eftersom cirkulära linjer är svårare att göra mål. Sök efter god design på nätet eller besöka grannar för att kontrollera vad som designar de har använt. Designen kan vara så enkelt som en fyra, fem eller sexuddig stjärna. Det kan också vara en rad andra former, som kvadrater simulerar ett klinkergolv eller hexagoner som är som en stor bi boet. Olika designmönster kan göras med hjälp av fantasin.

Bestämma dimensionerna av mönstret och markera dem över betongen med hjälp av en krita liner. Ställ in sågen för att skära vid ett djup av 1/16 av en tum och en bredd av 1/4 eller 1/8 av en tum. Använd en bit 2×2 trä som en rak kant guide när scoring. Skyddsglasögon och en skyddsmask. Placera sågen över linjen, startar den och vänta på att uppnå full fart. Sänk sågen över linjen och låt det gör det konkret. Flytta sågen framåt att göra mål designen. Efter betongen har gjorts, rengör skräp och förbereda sig för färgning.

Börja med att rengöra betonggolvet. Ta bort eventuella fläckar med hjälp av en stålborste och sopa damm och skräp från betongytan. Fukta moppen och rengör golvet noga. Omfatta alla områden som berör golvet (väggar, sättsteg, inlägg och dörrar) med en 2-tums maskeringstejp.

Häll etsning lösning enligt tillverkarens anvisningar på alla skårade linjer och låt den torka. Förbereda betongfärglösning i en behållare. Den vanliga förhållandet är en del vatten och en del fläck. Applicera fläck på golvet med hjälp av en roller eller en spruta. Se till att inte lämna något område obehandlat. Tillåt fläcken torka under cirka trettio minuter och återapplicera fläcken. Låt fläcken torka i ca 48 timmar och applicera en betong sealer. Låt sealer torka och avlägsna maskeringstejpen på väggar, dörrar och sättsteg.