hur man rengöra och underhålla en sten uteplats

Steg 1 – Förberedelse Rengöring

Steg 2 – Ogräsrensning Patio

Steg 3 – Rengöring av sten

Steg 4 – Underhåll

En sten uteplats lägger stil och intresse för ett uterum. Om det är utsatt för väder och vind, men det kommer att behöva regelbunden rengöring och underhåll. Moss, smuts och annat skräp fastnar på sten, och du kommer att behöva ordentligt rengöra det att vara säker på att det inte är halt och ointressant. Ogräs är en annan fråga för sten uteplatser, och du kommer att behöva ta itu med dem på regelbunden basis.

Först måste du ta bort utemöbler, krukor, eller något annat du har sitta på terrassen. Efter allt tas bort, använd din kvast att sopa uteplatsen stenar raskt att lossa fastnat på mossa och smuts. När du har sopat det ordentligt, kan du arbeta på ogräsbekämpning.

Du måste gå ner på knä för denna del. Du kommer att dra några ogräs du ser växer mellan stenarna. Den rottillväxt från ogräs kan orsaka stenar att få vatten under dem, vilket kommer att orsaka stenarna att dyka upp, eller ännu värre, spricka eller falla sönder. Det är därför detta steg är en viktig del av underhållet. Efter ogräs dras och skräp sätts i soppåsar, spraya sprickorna mellan stenen väl med ogräsmedel vara säker på att rötterna dödas och ogräset växer inte tillbaka. Låt ogräsmedel att sitta beroende på tillverkare riktningar. Du kommer då att vara redo att rengöra stenen uteplats.

Sätt på dig skyddsglasögon. Spraya uteplats ner med högtryckstvätt med bara vanligt vatten. Därefter tillrengöringslösningen till makt bricka. Spraya uteplats vid en vinkel för att lossa några fastnat på skräp och för att undvika slipning smuts ner i stenarna. När du har noggrant tvättas ner hela ytan, tillåter rengöringslösningen att sitta i 10 minuter för att suga ut marken i smuts från gångtrafik. Låt inte det helt torr. Därefter använder kraften bricka igen, utan någon rengöringslösning, för att noggrant skölja uteplats. Låt uteplats lufttorka. Efter det är torrt, kan du placera dina möbler och tillbehör på plats igen.

Regelbundet sopa din sten uteplats för att hålla mossa och skräp från att bildas på stenarna. Ta dig tid att hålla ogräs borta genom ogräsrensning och sprutning. Kom ihåg att detta är mycket viktigt att hålla dina stenar från att bli skadad. Också regelbundet sopa under blomkrukor eller någon produkt som sitter direkt på stenarna. Beroende på klimat, måste du rengöra uteplats med en makt bricka när du märker det blir tråkig och smutsiga. I de flesta klimat, är två till tre gånger per år tillräcklig för att hålla din sten uteplats snygg.