hur man rengör och täta betong

Steg 1 – Välj en Power bricka

Steg 2 – Förbered Betong

Steg 3 – Skrubba Betong

Steg 4 – Skölj Betong

Steg 5 – Dra åt Concrete Sealer

Steg 6 – Låt torka

Rengöring och tätning ett betonggolv, såsom en uppfart eller uteplats, är ett utmärkt sätt att förbättra utseendet och öka hållbarheten. Processen kan göras på ett par timmar.

Om du inte äger en makt bricka, kan du antingen köpa en från en lokal järnaffär eller hyra en från något verktyg hyra butik.

Använd din slang för att spruta ner betongen. Applicera rengöring kemikalie som är speciellt framtagen för rengöring av betong. Blekmedel och vatten kommer också att fungera bra. Vissa kommersiella lösningar är särskilt utformade för att ta bort olja, så anser en så här om du har märkbara oljefläckar i din uppfart.

Använd en skurborste för att grundligt skrubba betong med rengöring kemikalier. Ägna särskild uppmärksamhet åt områden som visar märkbara fläckar. Använd om möjligt en skurborste med ett långt skaft. Detta kommer att bidra till att minska den tid och ansträngning som krävs för att täcka hela golvet.

Anslut din makt bricka till slang och slå på den. Flytta högtryckstvätt trollspö och tillbaka tvärs över betongen, arbeta dig ner, tills du har sköljas noggrant alla rengöringskemikalier från betongen. Du bör också fokusera på områden som hade fläckar för att avlägsna eventuellt överskott av rester som kan ha kommit fram med dammsugaren. Om några fläckar kvar, kan du upprepa steg 2 och åter skölja betongen.

När du är nöjd med utseendet på betong, låt den torka helt innan du fortsätter. Normalt tar det cirka 24 timmar, även om varma solen eller kall luft kan förkorta eller förlänga torktiden.

Häll betong sealer i rullpannan och använda rullen med en förlängning att tillämpa tätningsmedel till betongen. Använd långsamma, mjuka rörelser tills betongen är helt överdragna med tätningsmedel. Du kommer att behöva tillämpa två till tre tunna lager av tätningsmedel. En päls som är för tjockt kan leda till bubblor som inte bara är ointressant, men kan minska effektiviteten av tätningsmedlet.

Låt nya tätningsmedlet torka innan man tillåter vem som helst att gå på betongen. Detta kommer i genomsnitt mellan 24 och 48 timmar beroende på klimatet där du bor.