hur man rengör granitgolv

Blot, inte Torka

Torr Mop nyinstallerade eller Freshly injekteras Granit

ren Daily

Använd endast pH-Balanced rengöringsmedel

Polera Floor regelbundet

Följ tillverkarens riktlinjer för golv täckt med en Sealer

Även granitgolv är gjord av sten, det betyder inte att den kan hantera alla typer av rengöring. Du måste ta hand vid rengöring en granitgolv om du vill att det ska se så bra som det gjorde när det först installerades. Här är några saker varje granitgolv ägare eller vaktmästare bör känna till.

Precis som med mattan, när det finns ett spill på granitgolv det måste utplånas, inte torkas. Torka utsläppet kommer bara arbeta i små sprickor i stenen.

Om granitgolv har just installerats eller injekteras, behöver du inte vill använda en våt mopp på golvet. Detta kommer inte att skada ditt golv, men kommer sannolikt att lämna mycket märkbara streck från att sprida fint damm som finns kvar. Det är bäst att använda ett vakuum och en torr mopp som inte behandlas.

Förhindra daglig smutsiga uppbyggd genom att hålla sig till en daglig rengöring rutin med en torr mikro mopp. Detta kommer att hjälpa till att minimera behovet av att göra djuprengöring och låta golvet naturliga skönhet att lysa igenom. Det kommer också att hålla din injekteringsbruk ren, som är den svåraste aspekten att rengöra en granitgolv.

Om du skulle vara benägen att djup ren inte gå överbord med rengöringsprodukter. Diskmedel som är ph-neutral fungerar bäst. Starka kemikalier kan lämna märkbara streck och / eller ändra färgen på din granit samt göra det känns grynig. Också vara noga med att skölja golvet mycket väl och torka den med en trasa i stället för att låta det lufttorka (lufttorkning kommer att skapa streck och eftersom granit är porös, är det bäst att inte låta det absorbera vatten).

Polerade granitgolv ska putsas så regelbundet som möjligt. Om du inte har en buffert, men har en stor granitgolv, kanske du vill investera i en buffert maskin eftersom anställa någon på regelbunden basis kommer att lägga upp över tid. Ett litet rum kan poleras med en torr trasa och några bra ole armbåge fett.

Granitgolv som är täckt med en tätning måste rengöras enligt specifikationerna för sealer tillverkaren. Var noga med att få namnet på förseglaren om du har någon tillämpa tätningsmedel för dig och inte bara ta deras ord för det. Det är viktigt att veta det rätta sättet att rengöra en granitgolv som är skyddad med sealer innan du faktiskt göra det så vissa rengöring lösningsmedel kan skada tätningsmedlet och / eller ditt golv.