hur man rengör fett ur en sopor

Steg 1 – Rengöring av Cover

Steg 2 – Rengöring av sophantering

Steg 3 – borttagning av fett

En sophantering kan vara ett mycket användbart verktyg när man försöker bli av med extra matavfall i köket. Men det är lätt att sätta avfall ner det och sedan glömma bort det. Tyvärr kommer detta att leda till en otäck avlopp full av fett och annat skräp. Det är viktigt att du rensa ut din sophantering regelbundet för att undvika detta. Lyckligtvis är detta en enkel uppgift som du kan utföra med bara ingredienser du förmodligen redan har ligger runt huset. Genom att följa dessa instruktioner kan du hålla ditt avlopp ren och fri från fett med ett minimum av ansträngning.

För att rengöra insidan av sophantering effektivt, måste du först ta bort och rengör locket. Noggrant våt en svamp eller skurborste, lägg diskmedel, och grundligt skrubba locket och se till att täcka det hela med tvål. Slutligen, skölj av locket.

Om det yttre höljet av avloppet över sophantering inte tillåter dig att ta bort det, helt enkelt rengöra det så gott du kan. Ta bort alla yttre enheter såsom fällor och se till att avloppet är så öppen och tydlig som möjligt innan du går vidare till nästa steg.

Det bästa sättet att rensa ut en sopor är med bakpulver och vinäger. Bakpulver och vinäger kan hantera en mängd olika av de typer av problem som sopor avyttringar möter, även tuffa fett träskor.

Till att börja mäta halv kopp bakpulver. Häll denna bakpulver ner ditt avlopp, försiktigt så att inte få någon fast på avloppslocket om du inte kan ta bort det. Nästa mäter en kopp ättika. Ta denna vinäger till avlopp och tillsätt en liten mängd av det på en gång. När du har hällt alla vinäger, inte vänta tills den är klar skummande och expanderar. Fortsätt till nästa steg omedelbart så att du kan få den klar när bakpulver och vinäger har arbetat klart.

Fyll en stor gryta med vatten och föra den till en koka på spisen. När vattnet kokar, flytta krukan till diskbänken. Eftersom detta steg är svårt, och kokande vatten är farligt, kan du använda en pott som är liten nog för dig att enkelt flytta, även när den är full av vatten. Om detta innebär att offra en liten mängd varmt vatten, är detta bra.

Häll kokande vatten i avloppet. Varmvatten kommer att orsaka någon stelnat fett att smälta, och i kombination med bakpulver och vinäger kommer att grundligt rensa ut din sophantering, skölja bort allt material som samlats där.