hur man rengör en vattenkylare dispenser

Steg 1-Komma igång: Demontering Water Cooler Dispenser

Steg 2-Basic Water Cooler Dispenser Rengöring

Steg 3-Grundlig Water Cooler Dispenser rengöring med blekmedel

Steg 4-Water Cooler Dispenser Rengöring med vinäger

Steg 5-Re-montering Water Cooler Dispenser

En vattenkylare dispenser är en praktisk anordning för att säkerställa en stadig tillförsel av dricksvatten, finns på bostäder och kommersiella platser. Dispensern behöver lite underhåll bortsett från en regelbunden rengöring. Du kan enkelt rengöra din vattenkylare dispenser med hjälp av följande information.

Förbered dig genom att bära plasthandskar. Kom igång genom att koppla kylaren. Om kylaren inte väger för mycket och är fäst ovanför en rörlig vagn, ta den utanför rummet. Den vattenberedare svalare har olika delar fast med skruvar. För avlägsnande av sådana delar, använd en skruvmejsel. Den bakre delen av maskinen har vanligtvis en stor, enkelskiktad panelen. Ta bort alla paneler och avsätta sina skruvar. Vissa delar av dispensern kan lätt glida ut ur sina dedikerade slitsar utan att använda några verktyg. Droppskålen är en sådan del. Se till att du tar bort alla spår av vatten som har samlats in i automaten (vanligare bland äldre automater).

För grundläggande rengöring, använd en ljus pressad slang för väta dispensern. Se till att du spruta vatten på alla sidor. Använd diskmedel för soaping yta dispenser. Alternativt kan du använda ljummet vatten. Upprepade gånger skölj soaped ytan med vatten. Nu undersöka kroppen av dispenser för hårda fläckar som behöver noggrann rengöring.

Bered en rengöringslösning innehållande en liter vatten och två matskedar blekmedel. Häll ingredienserna i en hink och blanda dem noggrant. Använd en tumlare att hälla denna rengöringslösning över färgade eller fläckiga dispenser ytor. Denna lösning är också användbar för att bli av med lukten som utvecklas i automater där inre vattenläckage och vatten stagnation är ett problem. Skölj inte den blekta dispenser omedelbart. Låt det att fungera på de fläckar / fläckar i några minuter. Nu använder en våt svamp för lite skrubba blekta ytor. Upprepade gånger skölj dispenser med kranvatten. Undersök dispenser för hårda fläckar som de som bildas genom korrosion. Om du hittar sådana fläckar, fortsätt med ättika-baserade rengöring.

För vinäger-baserade rengöring, först torka dispenser för åtminstone 24 timmar. Använd allrengöringsmedel eller vit vinäger för rengöring. Bered en lösning innehållande vinäger och vatten i lika delar. Spraya lösningen på fläckarna med hjälp av en plastflaska spruta. Om du är orolig för infektioner inom inre kammare av vattenberedare, fyll vattentanken av dispensern med denna lösning. Nu öppnar pipen av vattenfilter. Detta gör det möjligt för ättika lösning för att göra kontakt och passerar genom varje intern komponent. Eftersom ättika är en naturlig desinfektionsmedel, säkerställer detta att alla inre delar av dispensern desinficeras. Vänta några minuter innan du sköljer vinäger täckta fläckar.

Sätt tillbaka paneler och skruvar du hade avlägsnats. Anslut automaten och anslut dess vattenförsörjning. Det rekommenderas att det renade vatten dispenser vatten inte omedelbart används för hushållens konsumtion. Öppna pipen av dispensern och tillåta vattnet som skall dräneras bort i ungefär en timme. Detta säkerställer att varje spår av tvål eller vinäger tvättas bort.