hur man rengör en motor oljeutsläpp

Steg 1 – Sug upp Fresh Oil

Steg 2 – emulgera oljan

Steg 3 – lösningsmedel

ämnen

Om du ändrar din egen motorolja, eller om du tanka en motorsåg eller gräsklippare, är det troligt att du så småningom kommer att spilla någon motorolja och behöver städa upp. Eftersom en enda liter motorolja kan förorena 250.000 liter dricksvatten, bör du aldrig ignorera en oljeutsläpp.

Även om du kan lyfta gamla fläckar, upp till 30 dagar, är det med lösningsmedel farligt att göra så. Men för färska spill, kan du få de flesta av oljan upp om du agerar snabbt och följ dessa anvisningar.

Om oljeutsläppet är frisk, kasta ner så mycket sanering förening som det tar att absorbera oljan. Om du inte har rensning förening, pappershanddukar, ersätta dem så snart handdukar indränkt med olja.

Gå sedan till närmaste auto-delar butik och köpa en 5-pound hink med sanering förening. Sprida föreningen på och runt utsläppet. Låt det sitta i enlighet med tillverkarens instruktioner.

Med hjälp av en push kvast och sopskyffel, sopa upp föreningen som det börjar att absorbera oljan. Varje gång du sopa upp den använda föreningen, tillsätt mer förening och låt det sitta och absorbera mer av oljan. Använd inte kattsand såvida den är gjord av tidningen, flis, eller annat absorberande material. Medan strö gjorda av dessa material kommer att suga upp olja, bör du ändå följa upp med en sanering förening.

När du har den största delen av oljan absorberas och saneras, måste du emulgera den återstående oljan, så att den inte stelnar och blir omöjlig att avlägsna. Lyckligtvis har motorolja mycket gemensamt med andra oljor. Således, om du lägger tvål och varmt vatten till oljan, du emulgera det, eller hålla den från att förvandlas till en solid.

Att emulgera oljan, spraya den återstående plats med diskmedel diskmedel och varmt vatten.

Använd en kvast eller borste, inte tråd, skrubba olje plats för att emulgera den. Använd sedan flera föreningar för att absorbera den resulterande vätskan.

Använd inte lösningsmedel på asfalt. Om din motor oljeutsläpp är på betong, men du kan använda lösningsmedel, såsom fotogen, thinner eller andra kolvätebaserade lösningsmedel. Dock bör detta steg endast vidtas om det finns någon kvarvarande olja som inte kommer att komma upp med andra metoder.

Tillsätta små mängder av lösningsmedlet och tillåter den att tränga in i fläcken. Gnid lätt att absorbera den upplösta fläcken. Kasta inte bort trasor eller handdukar som används för att rensa upp oljan, men bränna dem i ett öppet oljefat. De kommer spontant förbränna om kastas i papperskorgen.

Varning: Om du måste använda lösningsmedel, gör det med stor försiktighet, eftersom dessa material är mycket brandfarliga. Använd handskar och korrekt bli av trasor eller handdukar som används för att rena oljan upp genom att vidta försiktighetsåtgärder och bränna dem i en öppen oljefat.