hur man rengör en dammsugare

Steg 1 – Koppla Dammsugare och Töm smutsbehållaren

Steg 2 – Rengör filter

Steg 3 – Rengör Bilagor

Steg 4 – Rengör vakuum Brush

En dammsugare underlättar avsevärt knepig att städa ditt hem. För maximal effektivitet och prestanda, är det nödvändigt att regelbundet rengöra din dammsugare.

För att undvika elektriska stötar, måste du komma ihåg att koppla någon elektrisk utrustning innan du rengör den. En dammsugare har i allmänhet antingen en smuts påse eller en behållare i vilken sugits smuts och skräp uppsamlas. Om du är osäker på hur man tar bort påsen eller behållaren, hänvisar till bruksanvisningen för instruktioner. Om du har en säckar dammsugare, ta bort påsen och kassera den av i papperskorgen. Om du har en påslösa dammsugare, är det bäst att ta det utanför och tömma behållaren, annars damm kan böljar runt i ditt hem. Ta dammsugaren nära en papperskorg, eller i garaget och töm ut smutsbehållaren. Om enligt instruktionsboken kan du använda vatten för att rengöra smutsbehållaren, tvätta den med en tvållösning och torka den ordentligt. Vid byte av behållare eller påse, se till att det är ordentligt säker, annars dammsugas smuts kan resa till motorn och orsaka allvarliga skador.

De flesta dammsugare har en eller flera filter, som städa upp dammsugas luft och segregera smuts och damm. Ta bort filtren och rengör dem noggrant. Se din manual för rengöring instruktioner. Vissa filter måste bytas ut, medan andra kan återanvändas efter rengöring. Se till att det är säkert att rengöra vakuumfilter med en tvållösning. Om det inte är, bara använda en gammal borste för att avlägsna ut tilltäppta smuts. Om det är säkert att tvätta vakuumfilter, blöt i en lösning av mild tvål och vatten och rengör den ordentligt. Lufttorka filtret, eller torka av den innan du byter den i dammsugaren. Byt aldrig våta eller fuktiga delar i dammsugaren. Förutom risken för elektriska stötar, finns det en stor chans mögel och bakterier kan växa i den fuktiga, slutna utrymmet.

De flesta dammsugare har flera bilagor som gör tillgång lätt. Alla löstagbara delar kan tvättas i en tvållösning, efter att ha hänvisat till bruksanvisningen. våt aldrig några delar eller slangar som har ledningar, eller är permanent anslutna till dammsugaren. Byt ut bilagor endast när de är helt torra.

Om du har en upprätt dammsugare, lägg det på golvet så att du enkelt kan komma åt de nedre delarna. Kontrollera vakuumborsten, visp bar och vals. Ta bort eventuella tilltäppta skräp, hår eller strängar som kan ha fastnat. Om det behövs, använd en sax att noggrant skära ut eventuella intrasslade delar. Med en mjuk trasa, torka kroppen av dammsugaren. Torka den elektriska sladden och se till att det inte finns några nedskärningar eller tecken på skador på sladden.